Home » Online kinderschoenen kopen? Zo voorkom je een miskoop!

Online kinderschoenen kopen? Zo voorkom je een miskoop!

Online winkelen is ideaal! Vanuit het comfort van je eigen huis een digitaal winkelmandje volklikken waarvan de inhoud vaak al de volgende dag bij je op de stoep staat. Hoe fijn en gemakkelijk ik het ook vind, er is een ding waar ik wat moeite mee had: online kinderschoenen kopen. Door met een aantal dingen rekening te houden, heb ik tegenwoordig nagenoeg geen miskopen meer. Ik deel deze aandachtspunten graag als tip met je.

Tips online kinderschoenen kopen

Voor mezelf slaag ik altijd, maar kinderschoenen kopen vind ik toch een andere tak van sport. Miskopen die ik ooit begaan heb: Schoenen die niet lekker zitten, niet goed passen bij de garderobe en schoenen die überhaupt niet passen. Het laatste gebeurt het vaakst als ik naar mezelf kijk en vriendinnen mag geloven.

Tip 1: Meten is weten

Daarom trap ik maar even een open deur in met de eerste tip. Ik hoef je vast niet te vertellen dat kindervoetjes ontzettend hard groeien. Zo groeien de voetjes van kinderen tot 4 jaar gemiddeld elke 4 maanden 1 hele maat. NIet handig dus om bij een baby of kind dus op de gok schoenen te kopen. Wil je zeker de schoenmaat baby weten? Er zijn hiervoor hele handige voetmeters te koop, zoals die van Shoesme. Met het Shoesme meetsysteem kun je tot en met maat 48 meten!

Tip 2: Lees reviews

Een hele goede raadgever vind ik de mening van mensen die een product daadwerkelijk hebben gekocht en gebruikt. Reden waarom ik altijd op zoek ga naar reviews voor ik overga tot een online aankoop. Wat is de pasvorm? Valt iets groter of juist kleiner uit? Hierbij schrik ik trouwens niet van een slechte recensie. Zoveel mensen zoveel meningen. Ik kijk naar het algemene plaatje en haal daar de informatie uit die voor mij van belang is.

Tip 3: Let goed op het materiaal

Baby’s en kinderen moeten zich vrij kunnen bewegen. Het laatste wat ik wil is ze beperken in hun doen en laten omdat ik bang ben dat er iets vies wordt of kapot gaat. Even tussen ons gezegd; dat gaat me, als mama van drie jonge kinderen, niet altijd even makkelijk af. 😉 Of het nu om sneakers gaat of laarsjes, ik kijk daarom goed naar het materiaal waar de schoenen van zijn gemaakt. Voor de jongsten kies ik tegenwoordig bijna altijd schoenen met, zoals ik het noem, een stootrand. Schoenen met aan de voorkant een dikkere rubberen zool. Ideaal! Voor mijn grotere dame is dit niet meer nodig, leer van goede kwaliteit volstaat.

Tip 4: Kies voor passende sluiting

Ga je voor een rits, schoenen met klittenband of een sluiting met veters? Deze afweging maak je op basis van de leeftijd van je kind. Zo is een klittenband sluiting voor peuters die alles zelf willen doen heel handig. Maar ook voor kleuters is het belangrijk dat ze zelf hun schoenen aan en uit kunnen doen. Kies daarom voor een sluiting dat past bij de leeftijd van je kind(eren).

Tip 5: Betrek je kind bij je keuze

Dan kun je nog zo goed gemeten hebben en schoenen van goede kwaliteit gekocht hebben, niet elk kind accepteert meteen nieuwe schoenen. Betrek ze, indien mogelijk en indien nodig, daarom bij de aankoop. Hoewel ik het moment dat ze een eigen mening gaan hebben over welke kleren ze aantrekken het liefst even uitstel, ben ik ook van mening dat het geen kwaad aan om ze af toe zeggenschap te geven. Een jong kind kan natuurlijk niet zelf een goede afweging maken uit een heel assortiment, maar kiezen uit bijvoorbeeld 3 opties is wel te doen. Maak hiervoor op basis van je wensen op voorhand eerst een top 3.

Online slagen voor kinderschoenen

Online kinderschoenen kunnen kopen is erg fijn. Door goed op bovenstaande punten te letten, doe ik bij het online kopen van kinderschoenen bijna geen miskopen meer.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond