Home » Online interieur inspiratie: maak een fotowand!

Online interieur inspiratie: maak een fotowand!

De zomervakantie is weer voorbij en de kinderen zijn weer naar school. Het huis begint weer een beetje eigendom van de volwassenen te worden. In mijn geval betekent dit: dag homeschooling, hallo nieuw looks in huis! En hoewel de kinderen wel naar school zijn betekent dit nog niet dat de corona tijd voorbij is. Echt uitgebreid shoppen voor het interieur zit er nog niet in, maar wat moet je dan doen? Online shoppen voor je interieur? Ik had het in ieder geval nog nooit gedaan. Maar ik ging de uitdaging in samenwerking met Desenio aan en ging aan de slag om een kale witte muur meer kleur te geven met een fotowand én zonder deze te moeten verven. Én dit allemaal zonder naar de winkel te moeten. Hoe? Lees maar mee!

Geen tijd buitenshuis

Hoewel de kinderen bijna allemaal weer naar school zijn heb ik niet echt tijd om even te winkelen. Dit komt doordat mijn kinderen hier in Duitsland alleen ’s ochtends naar school gaan en natuurlijk hebben we ook hier corona en zijn maatregelen. Met name voor winkelen buiten de deur is het hier wat strenger dan in Nederland. Dit betekent ook dat je niet makkelijk even met je gezin naar een interieurwinkel kan om ideeën op te doen. Dat is namelijk vaak hoe het bij mij begint: inspiratie doen in winkels. Maar, nu dus de uitdaging om me online te laten inspireren!

Alle tijd vanuit huis

Ik kwam terecht op de website van Desenio. Een website vol met ideeën voor fotowanden. Nu denk je misschien bij fotowanden dat het zal gaan om lijsten waar je vervolgens je eigen foto’s in kunt doen? Nou, Desenio biedt dus een groot aanbod aan fotoposters waarmee jij echt een stukje kunst in huis haalt! Je kunt hiervoor alle tijd nemen. De site staat vol met inspirerende fotowanden voor diverse ruimtes. Of je nou iets zoekt voor in de keuken, je woonkamer, de kinderkamer of voor op je werkplek? Desenio heeft het. Ineens had ik alle tijd om in alle rust inspiratie op te doen en vervolgens ook nog eens alle tijd om zelf iets samen te stellen. Love it!

Digitaal je muur samenstellen

Je kunt natuurlijk helemaal zelf los gaan op de website en diverse lijsten met foto posters bestellen, maar je kunt ook gebruik maken van een voorbeeldfunctie. Op de website ga je dan naar ‘stel je fotowand samen’. Je krijgt dan diverse lege lijsten in diverse afmetingen, waar je vervolgens foto posters in kunt plaatsen. In deze voorbeeld functie kun je direct al zien hoe je fotowand eruit komt te zien op de muur. Zo zie je dus goed of de posters en de kleuren goed bij elkaar passen en of de afmetingen mooi zijn. Je krijgt echt een goed totaal overzicht met deze handige tool en je ziet dus hoe mooi het eruit komt te zien! Echt heel erg handig!!

Diverse categorieën

Je kunt fotoposters kiezen uit diverse categorieën. Er zijn er zoveel dat ik zeker weet dat er voor iedereen wel wat bij zit. Van abstracte kunst, tot grafische ontwerpen en van kleurrijke posters tot zwart-wit. Met mooie afbeeldingen of inspirerende spreuken. Het leuke hiervan is dat je merkt dat je uit diverse categorieën echt prima een geheel creëren kunt. Je kunt hier dus lekker los gaan met combineren, maar ook als je zelf niet zo creatief bent kun je volop inspiratie opdoen op de site. Desenio heeft immers veel inspiratie wanden waar je van kunt afkijken. 

Fotolijsten kiezen

Als je jouw creatie klaar hebt ga je verder naar de volgende optie: de lijsten uitkiezen! Je hebt de keuze uit zes verschillende lijstsoorten, van kunststof tot hout en van glans tot mat. Als je de lijsten uitgekozen hebt komt de totaalprijs in beeld te staan en kun je jouw ontwerp toevoegen aan je winkelmand.

Aan de slag

De voorpret had ik thuis vanuit mijn luie stoel, maar als je bestelling eenmaal binnen is (dit duurde een weekje bij mij), dan moet je toch ook echt wel aan de slag. De posters en lijsten ontvang je los, dus dit betekent dat je de posters zelf in de lijsten moet doen. Dit kan, met name bij de grote posters, wel een secure werkje zijn. Neem hier dus rustig je tijd voor.
Als alles op zijn plek zit heb je wel een onwijs mooi resultaat. En toen was er nog maar één ding wat over bleef…en daar had ik toch echt mijn man voor nodig. De lijsten mochten aan de wand! Het resultaat zie je hieronder op de foto!

fotowand desenio
Grote poster met de vogel: Elegant Flight poster
Middelgrote poster: Abstract Terracotta poster
Kleine posters: Winter Morning poster, Golden Palm poster en Golden Grean Leef poster

Fotowand als inspiratie voor restylen van je kamer

Kijkende naar het eindresultaat ben ik zeer tevreden. Ik moet zeggen dat ik niet verwacht had dat het toevoegen van een paar lijsten in je huiskamer zoveel verandering met zich me kan brengen. De woonkamer heeft echt een andere feeling en met de kleuren die nu aan de wand hangen kan ik weer verder aan de slag om het huis te decoreren. Kortom: Desenio heeft mij zeker geïnspireerd om verder te gaan met restylen van mijn huis en ik vermoed dat ik in de toekomst voor andere ruimtes ook zeker nog wel eens een bestelling bij Desenio ga doen!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond