Home » Een ongeluk zit in een klein hoekje, geluk in de rest

Een ongeluk zit in een klein hoekje, geluk in de rest

Sommige zaken sta je liever niet bij stil. Het is dan te ongemakkelijk of pijnlijk om aan te denken. Zo vind ik het hartstikke irritant als ik voor het weekend eten in de koelkast op mijn werk vergeet. Ik zou het een absolute ramp vinden om mijn telefoon thuis te vergeten. En wat echt erg is… tijdens het boodschappen doen een nieuw tasje moeten kopen terwijl mijn gangkast thuis er vol mee ligt. Hoe meer ik er over nadenk, hoe gezegender ik me eigenlijk voel met deze problemen. Als dit het is… Toch kan het zomaar gebeuren dat naast mijn first world problems ook mijn ergste nachtmerries uitkomen. Want heus, die heb ik ook.

Wat als je ontslagen wordt?

Als tweeverdieners hebben we een fijn leven. We gaan op vakantie, iedereen heeft te eten en behalve de hypotheek en een studieschuld hebben we geen schulden. Hoe anders zou dat plaatje zijn als één van ons ineens zijn baan zou kwijtraken. Hoe betalen we dan alle rekeningen? Waar betalen we de hypotheek van? Het kan iedereen zomaar gebeuren dat je zorgeloze leven, ineens er één is vol zorgen voor de dag van morgen. Er nu wakker van liggen heeft geen zin. Zorgen voor een potje wél!

Stel dat er iets gebeurd

Een andere nachtmerrie is dat er iets gebeurd met mijn kinderen, partner of met mijzelf. Daar wil je gewoon niet bij stilstaan. Dat probeer ik dan ook zo min mogelijk te doen. Je kunt er toch niets aan doen. Het stukje dat ik wel zelf in de hand heb, heb ik zo goed als mogelijk geregeld. Zo heb ik sinds een behoorlijk aantal jaren een uitvaartverzekering. Het fijne is dat de kinderen automatisch meeverzekerd zijn. Een uitvaartverzekering afsluiten kost amper een tientje per maand, maar zal als het nodig is een boel kopzorgen schelen. Wil je elkaar echt goed achterlaten is daarnaast een levensverzekering heel verstandig. Dit kan al gekoppeld zijn aan je hypotheek, maar kun je ook los afsluiten. Aan het einde van het jaar doe je naast je zorgverzekering natuurlijk ook je levensverzekering vergelijken.

Goed voorbereid

Er kan altijd van alles gebeuren. Het is goed om eens in de zoveel tijd hierbij stil te staan en je hierop zo goed als je kan voor te bereiden door middel van spaargeld en/of een verzekering. Daarna is het een kwestie van loslaten. Want een ongeluk zit dan wel in een klein hoekje, maar geluk nog altijd in de rest.

 

 

Foto van verzekering van huis en leven van REDPIXEL.PL via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie
  • […] Er zijn van die momenten die ik als ouder niet snel vergeet. Ontroerende momenten zoals de geboorte en mijlpalen die gehaald worden zoals het eerste woordje. Er zijn ook andere gebeurtenissen die mij bij blijven. Die ene keer bijvoorbeeld dat mijn dochter tegen de auto van een buur aanreed met haar fietsje. Een ongelukje zit dan echt in een klein hoekje. […]

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond