Home » Of ik hobby’s heb?

Of ik hobby’s heb?

Door Sanne | Je beseft nooit hoe saai je bent totdat iemand vraagt wat je hobby’s zijn. Er komt zelden tot nooit echt iets interessants uit die vraag. Ik kreeg die vraag laatst weer: ‘wat zijn je hobby’s’. Ja, goh, ehm… Als iemand het aan mij vraagt moet ik altijd enorm hard mijn best doen om NIET te antwoorden met: puzzelen, en misschien ben jij wel het laatste stukje. Blijkbaar semi briljant stukje marketing, want het was een tv reclame tig jaar geleden.

Het ‘grapje’ is blijven hangen, maar ik heb geen flauw idee wat het ‘product’ ook alweer was.

Tijd doorbrengen met vrienden, kinderen of familie vind ik ook niet onder de categorie hobby’s vallen. Al wordt dat vaak genoemd. Niet dat dat geen leuke bezigheden zijn, hoor. En je kan gezamenlijke hobby’s hebben. Maar op zichzelf staand geen hobby, als in: puzzelen, koken, kinderen, familie. Maar dat ben ik he. Ik ben raar. Maar ik dwaal weer eens af.

Hobby’s. Juist. Ehm… nou mijn liefde voor draagdoeken hoef ik niet onder stoelen of banken te steken, gok ik. Maar is dat een hobby? Obsessie, ja. Hobby, Mwah. Kan er moeilijk in gaan liggen rollen in mijn vrije tijd en dat een hobby noemen. Ik bedoel, buiten dat ik nog net niet zó gek ben, denk aan de was! En het vouwen! Maar hobby. Ehm… ik hou ook enorm van films. En dan vooral van naar de bioscoop gaan. Maar ook niet echt een hobby, want als je eenmaal kinderen hebt kun je niet meer tig keer per maand naar de bioscoop. Stom is dat. Maar thuis op de bank films kijken werkt ook. Soort van.

Wat nog meer? Lezen? Ik ben gek op lezen, als ik eenmaal aan een goed boek begin kan ik het maar moeilijk weg leggen. Altijd al gehad. Nou zal ik niet voor de lol Oorlog & Vrede gaan lezen. Maar een gezellig doelloos romannetje gaat er wel in. Waarbij je niet enorm hard hoeft na te denken. Het moet niet op werken gaan lijken he. Gamen, ook leuk. Al is dat ook een stuk beperkter als je kinderen hebt. Nou vinden mijn heren van 8 & 10 het echt niet erg als mama draken gaat doden of als Batman wat ongezellige ongure types neer hoekt, maar da’s niet pedagogisch verantwoord en zo. Dus helaas is mijn speeltijd ernstig verkort tegenwoordig.

Ah ja, escape rooms. Da’s ook een hobby. Een grote. Dure ook. Dus dat gebeurt niet al te vaak. Zo’n 1-2x per maand doorgaans. Daar heb ik als eens een stukje over geschreven. Samenvattend: escape rooms zijn tof. Moet je doen. Met vrienden/vriendinnen. Punt. Hobby’s. Het is wat. Je moet ze hebben, dat wel. Maar het was een stuk makkelijker toen we 10 waren, en alleen maar ‘zwemmen, lezen, paardrijden’ in hoefden te vullen. Nu is het puzzelen wanneer we tijd hebben voor een hobby. En zoeken naar het laatste stukje 😉
 
 
 
Foto missend puzzelstuk via Shutterstock
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond