Home » Noten als verantwoorde tussendoortjes

Noten als verantwoorde tussendoortjes

In onze poging om een gezonde levensstijl te creëren, hebben wij altijd noten in huis. Vroeger haalden wij dit vaak bij de notenboer op de markt, maar tegenwoordig halen we zakken Royal Mix bij de Lidl, een lekkere mix van ongebrand en ongezouten nootjes, en hazelnoten bij Basboernoten.nl. Het is heerlijk in een bakje Griekse yoghurt met cranberries en agave siroop. Een prima ontbijt. Maar ik vind het ook lekker voor het sporten. Een klein bakje maar zodat ik wel helemaal los kan.

Lees ook: Gezond(er) snacken!

Noten als tussendoortje

Nootjes zijn ook een gezonde tussendoortje voor de meiden. Gelukkig vinden zij ze ook lekker. Ze hebben wel hun voorkeur, dat wel. Ze zijn meer van de cashewnoten, amandelen en walnoten. Een paar weken terug was ik bij een informatieavond over voeding voor kinderen en toen kwam aan bod dat noten naast gedroogd fruit goede verantwoorde tussendoortjes zijn. Dus hier gaan we zeker mee door. Voor mij is de combinatie nootjes, pure chocolade en een grote mok thee guilty pleasure. Kan ik echt van genieten! Zo wordt wasgoed vouwen toch een beetje leuk.. 😉

Lees ook: I’m on a mission! Yeah!

Cashewnotentaart

Over guilty pleasure gesproken…. De meiden vinden alle drie cashewnoten het lekkerst. Misschien moet ik mezelf uitdagen en een echte Antilliaanse Bolo di Cashupete (cashewnotentaart) voor hun gaan maken. Dit zou perfect passen bij de komende feestdagen gezien het een taart is dat vaak gemaakt wordt bij feestelijke aangelegenheden. Al moet ik toegeven dat een stukje cashewnotentaart altijd lekker is! Het is al een genot om ernaar te kijken en die geur… Ja! Uitdaging aangenomen. Op Jurino’s kitchen staat het recept ‘Bolo di Cashupete‘. Die ga ik gebruiken.

Voel je vrij om deze uitdaging met mij aan te gaan trouwens 😉 De taart zal echt heel mooi staan op je kersttafel. Beloofd!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond