Home » Nooit meer de verkeerde kleur kleding dankzij deze tips

Nooit meer de verkeerde kleur kleding dankzij deze tips

Nooit meer de verkeerde kleur kleding dankzij deze tips

Heb je ook wel eens een kledingstuk aan gehad die geweldig op het hangertje leek, maar toen jij het aantrok het je heel grauw maakte? Ik wel en ben gaan onderzoeken hoe dat nou komt. Dankzij deze tips trek jij nooit meer de verkeerde kleur kleding aan!

Verkeerde kleur kleding door De ondertoon van jouw huid

De ondertoon van je huid is heel belangrijk bij het kiezen van de juiste kleuren. Niet alleen voor je kleding, maar ook je make-up en zelfs haarkleur kunnen door deze ondertoon een hoop met je doen.
Maar hoe bepaal je dan de juiste ondertoon? Om daar achter te komen, kijk je naar de binnenkant van je pols. Bekijk dan een ader. Is deze ader een beetje blauw/ paars. Dan heb je een koele ondertoon. Zien ze er groen uit dan heb je een warme ondertoon. Wanneer je niet goed kan zien of ze groen of blauw zijn dan heb je een neutrale ondertoon en daarmee geluk! Vind je het lastig om het te bepalen? Vergelijk jezelf met anderen. Dan kan je het verschil beter zien.

Een warme ondertoon

Nu je hebt bepaald welke ondertoon je hebt, is het fijn om te weten welke kleuren er dan bij jou staan. Mensen met een warme ondertoon zien er fantastisch uit met kleuren die een gele ondertoon hebben. Je kan dan denken aan okergeel, beige, petrolblauw, mosgroen, oranjerood, koraal. Dat zijn echt kleuren die jou geweldig kunnen staan! Het verrijkt jouw huid en je ziet er stralender uit.

Een koele ondertoon

Heb jij een koele ondertoon dan kan je denken aan kleuren met een blauwachtige ondertoon. Dus blauw, maar ook fuchsia, bordeaux rood, grijs, chocolade bruin en dennengroen. Ik heb gelezen dat mensen met een koele ondertoon beter goud, geel en brons kunnen vermijden. Het maakt je wat bleker, dus kies liever voor zilver.

Check het resultaat

Nu je weet welke kleuren jouw huid kan hebben, is het belangrijk om dit ook te checken. Ik kan het hier wel zo leuk hebben omschreven, maar misschien door jouw haarkleur, je oogkleur of je pigment klopt het allemaal net niet. Daarom is het goed om te checken. Hoe kun je dat het beste doen? Het fijnste is om verschillende kleuren sjaaltjes te hebben en die naast je gezicht te houden. Zodra je dat doet, zie je een verandering in je gezicht. Wil je echt het verschil zien tussen de koele en warme ondertoon? Pak dan twee sjaaltjes van elke type 1. Doe ze beide om je hoofd en kijk wat er met je gezicht gebeurd als je er eentje weg haalt. De verandering is goed te zien, tenzij je natuurlijke een neutrale ondertoon hebt.

Kleur van je ogen en haar

Ook de kleur van je ogen en je haar spelen een grote rol in het kiezen van de juiste kleur. Zo wilde ik ooit mijn haar rood verven, maar toen de kapper met een stukje rood haar kwam werden alle rode plekjes in mijn gezicht erg zichtbaar. Een koele bruine kleur zorgde er weer voor dat mijn gezicht ging stralen. Zoals je begrijpt, ik heb een koele ondertoon. Maar niet alleen de ondertoon kan je complimenteren. Ook de kleur van je haar en je ogen kunnen mede bepalen wat jou goed staat. Ik heb blauwe ogen en wanneer ik iets aantrek met de kleur blauw, lijken mijn ogen nog blauwer te worden en mijn huid te gaan stralen. Van geel word ik weer wat bleker en mijn haar wat grauwer. Het is dus heel belangrijk om te weten wat een kleur met jouw uitstraling doet.

Onzeker? Deze kleuren staan altijd

Ben je onzeker of je de juiste kleur hebt gekozen of toch de verkeerde kleur kleding? Wit, zwart, donkerblauw en kaki staat iedereen. Deze kleuren kun je dus altijd “veilig” dragen, maar worden al snel als saai bestempeld. Een sjaaltje in een andere kleur of een hemdje zorgen ervoor dat het wat fleuriger wordt zonder dat je gelijk een “verkeerde” keuze maakt. Begin klein dan komt het vanzelf. Kwestie van uittesten en durven. Begin klein dan hou je het overzichtelijk voor jezelf. Succes!

Heb je ook wel eens een kledingstuk aan gehaddie jou er minder goed uit liet zien? Dankzij deze tips trek jij nooit meer de verkeerde kleur kleding aan!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond