Home » Nooit meer sfeerloze lamellen in mijn huis dankzij deze raamdecoraties

Nooit meer sfeerloze lamellen in mijn huis dankzij deze raamdecoraties

Nooit meer sfeerloze lamellen in mijn huis dankzij deze raamdecoraties: lees mee in deze blog en kijk wat er allemaal mogelijk is op dit gebied.

Toen ik op mezelf ging wonen was ik allergisch voor van alles en nog wat en keuzeloos. Ik koos voor witte lamellen, want dat is altijd goed toch? Gelukkig weet ik nu welke raamdecoraties geschikt zijn en ook nog eens sfeervol!

Een eigen woning

Toen ik uit huis ging wist ik niet zo goed wat ik wilde. Ja, ik wilde dat iedereen zich thuis voelde, maar ik wist niet wat ik wilde. Daarom ging ik voor safe en koos ik voor makkelijke en voorzichtige dingen. Witte lamellen, romige verf op de muur en een licht laminaat. En na een paar jaar kon mijn man er niet veel aan veranderen. Maar toen ik mij ging verdiepen in sfeer en een moodboard maakte wist ik precies wat ik wilde.

Sfeervolle raamdecoraties

Ik dacht dat je de keuze had tussen lamellen of gordijnen. Je weet wel, zo’n oma gordijntje, dat witte wat geel wordt bij teveel rook. Maar wat heb ik mij daar in vergist. Sinds ik mijn moodboard heb gemaakt weet ik dat er ontzettend veel mooie, maar vooral sfeervolle raamdecoraties zijn. Wat dacht je van plissé gordijnen in verschillende kleuren? Die je zowel naar boven als beneden kunt schuiven voor extra licht. En ik zag dat je ook zoveel mooie kleuren lamellen hebt die je kamer wel degelijk sfeer kunnen geven!

Sfeervolle lamellen bestaan wel

Ik kon vroeger echt geen keuzes maken en ging vaak voor de veilige optie. Met witte lamellen kon ik niks fout doen toch? Oww, wat had ik het fout. Mensen hadden het gevoel bij de tandarts te zitten en echt meer sfeer kwam er niet door. Maar je hebt tegenwoordig echt leuke soorten lamellen die wel sfeer geven! En daarnaast ligt het er ook aan hoe je de rest van je huis inricht.

Een gedurfd kleurtje op de muur

Mijn eerste stap was een nieuw gordijn aanschaffen. Ik begon klein en de eerste kamer die eraan ging was die van mijn dochter. Althans eraan…ze heeft er een ontzettend sfeervol kamertje voor teruggekregen. Een mooi grijs gordijn met sterren erop en een mintgroene muur met houten meubels erin. En daarnaast een kast ook van mintgroen. Toen ik daar mee klaar was durfden we ook de woonkamer te doen. Het laminaat ging eruit en werd een mooie houten vloer en op één muur kwam een grijs/groene verf.

Wat gaan we kiezen voor de ramen?

En nu moeten we kiezen wat we voor onze ramen willen hangen. Gaan we voor een rolgordijn of kiezen we toch voor een overgordijn tot op de grond? Er zijn zoveel leuke en bovenal sfeervolle opties. Zo zijn er ook ontzettend veel mooie kleuren vouwgordijnen te koop. Maar wat ik ook kies het moet de zon tegenhouden en tegelijkertijd sfeer brengen. Zo lijken mij plissé gordijnen erg fijn. Je kan ze zowel naar beneden als omhoog doen. Misschien moet ik toch nog eens een moodboard maken met mijn keuze gordijnen, inclusief stof en kleur. Ik ben benieuwd waar ik op uit kom.

Wat heb jij thuis hangen?

Maar wat heb jij thuis hangen? En waar ik misschien nog wel nieuwsgieriger naar ben, wat waren jouw eerste raamdecoraties? Ging je net als ik voor safe of was jij al toe aan wat uitdagends? Ik merk dat sommige mensen dit erg goed kunnen. Een vriendin van mij heeft haar nieuwe huis zo ingericht dat je er Instagram-waardige foto’s kan maken. Helaas heb ik niet dat talent, maar ik ben benieuwd of jij dat wel hebt. Laat het mij vooral weten en help mij met mijn keuze!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond