Home » Wat heb je nodig voor een cake smash thuis

Wat heb je nodig voor een cake smash thuis

De allereerste verjaardag van je kindje is erg bijzonder. Eerste keren zijn sowieso bijzonder, maar het sluit ook officieel de babyperiode af. In Amerika is het gebruikelijk om met de eerste verjaardag van je kindje een cake smash te doen. Inmiddels is het ook in Nederland een bekend fenomeen geworden. Een cake smash kun je door een fotograaf laten doen, maar met een beetje handigheid en een goede voorbereiding kom je zelf ook een heel eind.

Locatie

De locatie, en dan met name de achtergrond, is erg belangrijk bij je fotoshoot. Kies voor een rustige achtergrond; liefst effen wit. Met de juiste props (foto accessoires) maak je er alsnog een gezellig boeltje van. Denk aan slingers en ballonnen en een mooie loopfiets.

Tip: kies een thema of accentkleur voor een rustig, maar ook mooi resultaat.

Kleding voor cake smash

Met de kleertjes voor een cake smash kun je het zo gek maken als je wilt. Van mierzoete pakjes tot stoere outfits. Kleding drukken met een toffe tekst is ook een leuke optie. Het mooist is natuurlijk wel als de kleding afsteekt van de achtergrond, maar uiteraard wel past bij de kleur van de accessoires.

Tip: Denk ook aan details. Maak niet alleen overzichtfoto’s, maar juist ook van details. Een voetje, taart op de grond etc.

Taart voor cake smash

Het onderdeel wat ook de nodige aandacht vraagt, is de taart. Een taart voor een cake smash moet vooral zacht en niet te koud zijn. Het moet uitnodigend zijn voor de kleintjes om er in te gaan graaien. Sommige bakkers maken speciale cake smash taarten, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan het bakken gaan. Veel slagroom doet het goed, een chocoladetaart minder.

Tip: Hou de cake smash een paar weken voor de 1e verjaardag zodat je de foto’s voor de uitnodiging kunt gebruiken.

Cake smash thuis

Hou er rekening mee dat het ongeveer tien minuten leuk is voor je kindje, daarna kunnen ze het zat zijn. Het makkelijkst is om naar een fotograaf te gaan en daar de shoot te doen. Als je het budget niet hebt of gewoon leuk vindt om zelf te doen, kun je het prima zelf organiseren.


Leestip:

Ik vier en ik neem afscheid; Hoera, Sem is jarig!

 

Foto cake smash van Tomsickova Tatyana via Shutterstuck••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond