Home » #nochildalone SOS kinderdorpen campagne

#nochildalone SOS kinderdorpen campagne

SOS kinderdorpen campagne #nochildalone

Hoe weet jij dat mama veel van je houdt? Tot aan de maan en weer terug is haar antwoord. Ok, even anders proberen. Je weet toch dat mama jou lief vindt he?! Ja! Hoe weet je dat? Helaas veranderd dit haar antwoord niet. Ik had heel even bevestiging nodig. Bevestiging dat ik het goed doe als moeder, wij het goed doen als ouders. Waar de behoefte aan bevestiging ineens vandaan kwam? Ik zag dit filmpje van het nieuwe SOS kinderdorpen campagne:
 

 
Het greep me aan. Misschien zijn het de hormonen die door mijn zwangere lijf gieren, maar de boodschap komt binnen. En dreunt nog even na. 1 op de 10 kinderen kan niet de vraag beantwoorden of papa of mama van hen houden. Helaas komt dat niet omdat ze net als mijn dochter iets te jong zijn voor de vraag.
 
Lees ook: SOSfamilietag; omdat familie niet vanzelfsprekend is
 

Geen familie

 
Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar er zijn kinderen die zonder ouders of familie opgroeien. Zonder iemand die ze elke dag vertelt dat diegene van ze houdt, zonder iemand die ze elke dag laten voelen dat ze de moeite waard zijn. Zonder familie… Als ik om me heen kijk zie ik mijn tevreden, gelukkige en zelfverzekerde kinderen. Kinderen voor wie de ramp van de dag is dat ze nu geen televisie mogen kijken. De missie van SOS kinderdorpen lijkt dan een ver van mijn bed show. Het is wrang dat ik een campagne of een videofilmpje nodig hebt om te beseffen dat niet elk kind zo gezegend is.
 
Lees ook: Ons huis is nu een thuis voor ons allemaal
 

#nochildalone SOS kinderdorpen campagne

 

Want om zich te kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen moeten kinderen waar ook ter wereld kunnen opgroeien binnen de veiligheid van een liefdevolle familie. SOS Kinderdorpen begint daarom bij de basis: een liefdevolle en veilige familie voor ieder kind.

Jij, ik, wij allemaal kunnen ons steentje hieraan bijdragen! Wat je concreet kunt doen? Een kind hier ver vandaan bieden wat voor onze eigen kinderen de normaalste zaak van de wereld is; liefde en aandacht geven. Een bijzondere band samen opbouwen. Een nieuw thuis, voeding, onderwijs en zorg schenken! Sponsor een kind! Zelfs met het filmpje delen kunnen we een verschil maken.

Ook dicht bij huis ga ik gewoon door met het overladen van mijn kinderen met mijn liefde en aandacht. Totdat ze zo oud zijn dat ze kunnen verzuchten; “Nu weet ik het wel mam.” En daarna ga ik nog even door. #nochildalone
 
 
 
Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking
Uitgelichte foto: drinkend afrikaans meisje via Shutterstock
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond