Home » Nintendo Switch Spirit: Lucky’s Grote Avontuur

Nintendo Switch Spirit: Lucky’s Grote Avontuur

Een geschreven review over een game. Dat is natuurlijk best lastig. Een game moet je ervaren en zelf doen. Toch ga ik hem schrijven, want ik wil jullie meenemen in een van de nieuwste games. Spirit: Lucky’s Big Adventure is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en zelfs de pc.

spirit

Switch Spirit: Lucky’s grote avontuur

De kinderen zijn dol enthousiast  als ze horen dat wij deze game mogen reviewen. Op tv is er een serie van Spirit en er is inmiddels veel merchandise van dit populaire paard te koop. De game is gebaseerd op de nieuwe film van Spirit, namelijk Spirit Ongetemd, die eind juli in de bioscopen draait. Dreamworks heeft de film geproduceerd en heeft ook medewerking verricht aan deze game.

Switch Spirit: Lucky’s grote avontuur

Het spel

Het spel draait uiteraard om een paard, en nee, niet zo maar één: Spirit, de trouwe mustang.
Lucky (een meisje) vindt een schatkaart en moet op zoek naar verschillende items. Met deze items kan ze de schat vinden en een mysterie oplossen. Ze wordt daarbij geholpen door haar beste vriendinnen Abigail en Pru. In het begin is er veel tekst met uitleg, dit is voor mijn 6-jarige nog te moeilijk. De 9-jarige vindt het dan weer te traag gaan.

Het eerste deel van het spel is om er een beetje in te komen. Je moet kleine opdrachtjes uitvoeren. Het zoeken van items, deze zijn niet te moeilijk te vinden. In beeld wordt je begeleid door een soort stralen uit de lucht die je de route aanwijzen.  Het spel bouwt heel langzaam in moeilijkheid op. Je komt steeds in het stadje Miradero terecht. Dit heeft een beetje de uitstraling van een oud wild west stadje. In deze stad loopt ook de gevaarlijke cowboy Hendricks rond die snode plannen heeft.

Switch Spirit: Lucky’s grote avontuur

Doel van de game

In het spel zitten verschillende lagen. Je moet je paard verzorgen om een betere band te krijgen en je moet verschillende opdrachten uitvoeren. Hoe meer je uitvoert, hoe meer je ‘opent”. Je kan het wilde westen gaan ontdekken en dan ga je op echt avontuur. Daarnaast kan je met je fototoestel foto’s maken van diverse wilde dieren. (volgens Max lijkt dit deel op Pokémon Snap). Niet ieder dier is ongevaarlijk en even lief.
De inwoners hebben ook je hulp nodig en ook voor hun ga je op zoek. Soms moeten jij en Spirit even bijkomen. Gelukkig mag je dan Spirit verzorgen en knuffelen en je eigen outfits wisselen. Als Spirit moe is zie je dat aan het aantal hoefijzers in beeld, deze mag je niet op laten gaan.
Uiteindelijk zorgen vriendschap, verzorging en verkenning ervoor dat je alle opdrachten kan oplossen en het mysterie kan ontrafelen. Samen met de vriendinnen ben je de gemene cowboy te slim af!

Conclusie

Spirit: Lucky `s Grote Avontuur is een PEGI 3 spel. Dat wil zeggen dat het een ongevaarlijk spel is en voor alle leeftijden geschikt. Het spel is inderdaad een lieflijk spel, maar door alle tekst moet je wel kunnen lezen. Het spel is uitgebreid en wij zijn dan ook nog niet uitgespeeld. Er zit ongeveer 8 uur speeltijd in deze game. De opzet van de game is leuk, het voelt alsof je mee doet in de film. Wel is het spel wat traag en simpel. Maar de visuals zijn super mooi.

Zoals jullie al konden lezen is het door twee jongens gespeeld. Het spel heeft wel een paar dingen die het echt wat meisjesachtig maken. Lucky heeft twee vriendinnen (waarom niet 1 vriend?) en de outfit wissels. In deze tijd verwacht je dat games meer universeel zijn, Wij vinden het een gemiste kans. Verder vinden we het een leuk spel!

Switch Spirit: Lucky’s grote avontuur

Feitjes

  • Leeftijd: vanaf 6 jaar (PEGI alle leeftijden)
  • Multiplayer functie aanwezig: nee
  • Genre: schatzoeken/paarden
  • Console: Nintendo Switch,  Playstation 4, Xbox en pc
  • Taal: Nederlands
  • Releasedatum: juni 2021
  • Adviesprijs:  € 36.99 en te koop bij bol.com

Lees ook: Pokemon doolhof••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond