Home » Nieuwe tradities

Nieuwe tradities

De feestdagen zijn dagen gevuld met tradities. Aangezien ik niet met de vieringen van de feestdagen opgegroeid ben, heb ik er niet veel mee. Het mag van mij al januari zijn. Wat een drukte aan het eind van het jaar. Toch is het dé tijd van het jaar voor tradities. In mijn geval voor nieuwe tradities.

Lichtjesroute

Ik ben op Curaçao geboren. Daar heb ik tot mijn 14e gewoond. Wat ik mij kan herinneren van de feestdagen op Curaçao is dat wij als gezin in de auto rondreden om naar verlichte huizen te kijken. Op Curaçao gaan ze wat dat betreft helemaal los. Hele wijken staan er mooi bij. Echt fantastisch om te zien.

Mijn ouders namen ons mee om naar lichtjes te kijken. Rondrijden in Willemstad en verschillende wijken om te eindigen bij Baskin Robbins om de meest heerlijke ijs te eten. Een mooie traditie!

Lees ook: De leukste kerstfilms op Netflix

Nieuwe traditie

Dit is iets dat ik graag wil meegeven aan de meiden. Het bekijken van lichtjes maar dan in ons mooie Groningen. Mijn poging van vorig jaar mislukte of het is niet gegaan zoals ik dat bedoeld had dus dit jaar pak ik het anders aan.

In plaats van met z’n allen rond te rijden, ga ik één op één met de meiden op pad. Toevallig zag ik een paar weken terug dat rondvaartbedrijf Kool een ‘kaarsjestour’ heeft. Ik was gelijk enthousiast. Aan het begin van de avond met kaarslicht rond varen door de grachten van Groningen met warme chocolademelk en oliebol. Gezellig! Dit ga ik samen met Milou doen.

Klein, groot geluk

Met Rosalie en Dinthe (wel apart) ga ik door de stad fietsen. De stad is prachtig versierd. Dot Groningen is zelfs versierd als een grote kerstbal. Een prima plek om warme chocolademelk te gaan drinken. Ik verheug mij nu al op de ‘ooo mama kijk, mooi’. Het zijn de kleine dingen waar ik heel gelukkig van word.

Ondertussen sluipen ook andere tradities langzaam ons gezin binnen. Een bezoek aan Garnwerd aan Zee hoort er helemaal bij op een van de dagen voor kerst. Er is dan een levende kerststal en er zijn leuke activiteiten voor de kinderen. Volgens Rosalie kun je daar de allerlekkerste chocolademelk ooit krijgen (het is gevuld met kleine marshmallows 😉 )
Rosalie is al 2 of 3 keer naar ‘My First Festival’ geweest. Dit jaar gaan wij als gezin heen. Ik ben zeer benieuwd hoe dat zal gaan.

Kerststemming

Ik moet eerlijk bekennen dat nu de meiden wat ouder worden, alles bewuster meemaken en volop genieten dat ik toch wel een beetje in de kerststemming kom. Dat kan ook niet anders als er regelmatig 3 kerstbengels rond dartelen in huis waarvan één helemaal los gaat over wat er allemaal wel niet geregeld moet worden.

Ik twijfelde nog of Rosalie dit jaar ook een kerstdiner mocht organiseren. Bij deze besloten dat dat mag. In het kader van nieuwe tradities… Dit wordt er ook één. Mooie herinneringen maken dáár gaat het tenslotte om.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond