Home » Nieuwe raamdecoratie? Welke stijl past bij jou?

Nieuwe raamdecoratie? Welke stijl past bij jou?

Raambekleding is zowel nuttig als sfeerverhogend. Het is in alle stijlen te krijgen dus iets vinden dat past bij de uitstraling van je huis, is een koud kunstje. Van landelijk tot tot modern. Welke raamdecoratie past het best bij jou?

Modern interieur

Een modern interieur is strak en eenvoudig ingericht, maar wel meestal met luxe materialen. Overheersende kleuren zijn vaak grijs, zwart, bruin en wit. Door het gebruik van verschillende materialen en objecten die kunstwerken op zichzelf zijn, voorkom je een steriele saaie ruimte. Jaloezieën en plisségordijnen passen perfect bij een modern ingerichte kamer. Dit komt zowel door de materialen als door de strakke lijnen.

Botanische inrichting

Nog niet zo lang geleden werden botanische kleuren en prints het helemaal. Die trend heeft zich ook in huis doorgezet. In een botanische inrichting tref je veel verschillende groen- en aardetinten aan. Buiten wordt naar binnen gehaald met planten. Ook hier veel zwart, bruin en grijs in combinatie met groen, maar mede door het gebruik van prints en andere materialen heeft het een hele andere uitstraling dan in een modern interieur. Die materialen zijn veelal duurzaam zoals hout en bamboe. Houten jaloezieën passen daardoor perfect bij een botanische inrichting.

Landelijke inrichting

Associeer jij een landelijk interieur ook altijd met gezellig en warm? Een grote robuuste eettafel waar iedereen makkelijk aan kunt schuiven. Een heerlijke grote bank waar je lekker op kunt ploffen. Net als in een industriële inrichting kunnen elementen van de woning zelf zichtbaar zijn. Denk aan houten steunbalken. Groot verschil is echter kleur en materiaal. Zachte stoffen als katoen, linnen en wol en lichte kleuren voeren de boventoon. Het zal je niet verbazen dat in een landelijke inrichting (vouw)gordijnen de ruimte het meest recht doen.

Industrieel interieur

Een industrieel ingerichte woonkamer oogt heel stoer. Grote objecten met ruwe materialen zijn de blikvangers. De trend is ontstaan toen fabrieken tot woning werden omgebouwd, maar deze stijl kun je ook in een nieuwbouwwoning creëren. Met een bakstenen of betonnen muur leg je al een mooie basis. Deze maak je natuurlijk af met passende raamdecoratie. Denk aan zwarte aluminium jaloezieën. Ook houten jaloezieën en een vouwgordijn met grove structuur doen het goed in een stoere woonkamer.

Welke stijl raambekleding past bij jou?

De mogelijkheden voor wat je voor je ramen hangt is eindeloos. Gelukkig maar! Zo kun je iets kiezen wat past bij je smaak. Over smaak valt niet te twisten, maar ik hoop dat de suggesties voor kleuren en materialen in combinatie met een bepaalde interieurstijl je op weg hebben geholpen naar je ideale raamdecoratie.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond