Home » Hello nieuwe fase! Een peuterkamer voor de tweeling

Hello nieuwe fase! Een peuterkamer voor de tweeling

Sinds een paar weken hebben onze tweeling Milou en Dinthe eindelijk een peuterkamer. De meiden zijn in juli al 3 geworden maar ik was er nog echt niet aan toe om ze uit hun ledikantjes te halen. Rosalie was ruim 2 jaar toen zij een peuterbed kreeg. Het fijne was dat Rosalie in haar bed bleef liggen als ze wakker werd. Ook als ze overdag geslapen had. Ze riep me om haar uit bed te halen. Ik had niet de illussie dat Jut en Jul dat ook gingen doen, dus wat mij betreft mochten ze zo lang mogelijk in de ledikantjes blijven slapen. Wel zo makkelijk.

Naar de volgende fase

Opeens (zo voelde het wel tenminste) is het moment daar. Ik was er klaar mee. Ze moesten naar de volgende fase. Hoe ga ik dat doen? Wat voor bedjes? Wat voor accessoires? Hoe moet hun kamer ingericht worden? Bij ons thuis is mijn man met de inrichting bezig. Niet dat me dat niet interesseert, zo is het niet. Maar hij heeft het op zich genomen en dat is prima.

Deze keer had ik wel de behoefte om er zelf mee bezig te gaan, aangezien ik al een aantal specifieke ideeën in mijn hoofd had. Dinthe heeft het Down Syndroom en is visueel ingesteld en daar wilde ik graag wat mee gaan doen. Bijv. een krijtwand of bord. Ik wil graag met dagkaarten gaan werken. Dan is het wel handig als ik ze ergens in hun kamer kan ‘hangen’. Ook moest er een tafeltje komen waar ze kunnen knutselen en boekjes lezen.

Lees ook:
Het inrichten van de kinderkamer, hoe pak je dit aan?
Inrichten van een gedeelde kinderkamer

Peuterkamer voor de tweeling

Op de site van Petite Amelie kwam ik leuke bedjes tegen. Precies wat ik wilde hebben. De meiden, vooral Dinthe, zijn erg bewegelijk in hun slaap dus dan is het wel handig dat het bedje een hekje heeft. Hun kamer is niet roze dus het was best lastig om leuke dekbedovertrekken te vinden. Ik ben heel blij met de overtrekken van Simply Colors met hun namen erop. De vraag is trouwens wel of het blauwe kleur gewaardeerd gaat worden want Milou vindt dat een jongenskleur. Geef haar maar roze! Laten zij nou geen zoetsappige meisjeskamer hebben. Over een paar jaar heeft ze inbreng en dan ziet het er vast anders uit. Haha..

Bij het inrichten van de kamer ben ik tot mijn spijt er achtergekomen dat wij al best veel hadden en dat wat ik allemaal in mijn hoofd had, niet kon. Bij de muur waar ik dacht daar komt de krijtmuur/bord, staat een handige opbergkast van de Ikea en die kan echt niet op een andere plek. Van Rosalie hadden we nog een kleine tafel plus een stoeltje. Gelukkig hadden we 2 extra kleine stoeltjes die de meiden van een neef cadeau hebben gekregen. Voor nood heb ik maar een mandje gevuld met hun vele boeken. De krijtbord die in de kamer van Rosalie stond heeft mijn man later bij hun op de kamer gezet. Toen was het vol. Niet helemaal hoe ik het in mijn hoofd had, maar het is wel een gezellige kamer geworden. Ze vinden het fijn om daar te spelen en daar geniet ik weer van. Dus wat dat betreft toch wel mission accomplished! Yay!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond