Home » Kun je niet slapen door warmte? Met deze tips voor je bed wel!

Kun je niet slapen door warmte? Met deze tips voor je bed wel!

Bed tips tegen niet slapen door warmte

Niet slapen door warmte is bijzonder irritant. Overdag is de warmte zeer welkom, maar om lekker en ontspannen in slaap te vallen is een wat koelere omgeving een stuk prettiger. Zodra de warme en hete dagen aanbreken, passen we snel onze dekbed aan.  Maar er is nog meer te doen aan je bed om het niet slapen door warmte in te perken.

Boekweit kussen voor een koel hoofd

Een kussen is een kussen toch? Niet echt! Hard, zacht, dik en dun. Voor elk hoofd is een passend kussen en vulling. Boekweit is een vulling die zich niet alleen perfect aanpast aan je houding, maar een boekweit kussen houd je hoofd ook koel en fris. Door de goede ventilatie is het ook fijn als je ’s nachts veel zweet. Of last hebt van opvliegers.

4 seizoens dekbed

In het begin vond ik het maar raar dat De Man geen tweepersoons dekbed met me wilde delen. Inmiddels zweer ik bij aparte dekbedden. Niet alleen hebben we nooit discussies over wie het meeste dekbed inpikt, maar bovenal kunnen we elk onze eigen kant zo aanpassen als we zelf willen. Beiden gebruiken we 4 seizoensdekbedden.

Dat is natuurlijk ideaal omdat hij uit twee lagen bestaat. Tijdens de koudere seizoenen gebruik je het warmste deel of beide en wanneer het warmer wordt alleen het zomerdeel.

Ventilerend matras

In verband met nachtelijk zweten is een goed ventilerend matras geen overbodige luxe. Koudschuim als vulling doet dat heel goed. Een matras met een tijk van bamboo is warm in de winters en koel tijdens de zomermaanden. De bamboevezels werken namelijk als een soort airconditioning. Over airconditioning gesproken: een goede mobiele airco is een geschikte én snelle manier om je kamer lekker koel te houden.”

Verkoelend katoen

Voor je hoeslakens en dekbedovertrekken is er 1 toverwoord tegen niet slapen door warmte: Katoen! Katoen heeft prachtige eigenschapen die tijdens warme nachten goed van pas kunnen komen. Het is ademend, maar neemt tegelijkertijd heel goed vocht op. Katoen is stevig, maar ook zacht en is daardoor ook erg prettig als hoeslaken.

Kun je niet slapen door warmte?

Door in je bed voor die materialen te kiezen die ademend en vochtregulerend zijn, blijft je bed ook tijdens die warme en hete periodes een fijne plek. Is het nu echt nodig om heel je bed af te stemmen voor die paar weken per jaar dat het zomer is? Juist omdat we het niet zo gewoon zijn, is het fijn om de omstandigheden zo optimaal mogelijk te maken. En vaak is het zo dat het om materiaal gaat dat zich aanpast en voor gedurende het hele jaar eigenlijk wel een goede keus zijn.

Foto van een bed via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond