Home » Niet alles is speelGOED

Niet alles is speelGOED

speelgoed hakjes

Als je kinderen hebt, kun je er niet omheen: speelgoed! Waar het één leuk en onderhoudend is, kan een andere juist weer uitdagend en leerzaam zijn. Er wordt zo ontzettend veel bedacht en gemaakt, het kan ook bijna niet anders dan dat er af en toe een misser tussen zit. Dit is uiteraard subjectief, wat voor de één een misser is, kan voor een ander juist een topper zijn. Het meeste speelgoed zie ik mijn kinderen graag mee spelen, maar soms zit er een enkel exemplaar tussen waar ik spontaan jeuk van krijg.

*klaagmodus aan*

Met stip op één: Magic Sand

In theorie vind ik Magic Sand een geweldige uitvinding. In de praktijk? Not so much! Binnen met zand spelen; hoe handig en leuk lijkt dat! Het zand kun je ook nog eens in een heleboel leuke kleurtjes kopen. Dat Magic Sand klinkt zo mogelijk nog leuker dan echt zand. Maar waar je bij echt zand bedacht bent op…. zand dus, verwacht ik bij Magic Sand dat het troep op magische wijze uitblijft. Helaas! Begrijp me niet verkeerd, met zand spelen is hartstikke leuk. Buiten!

Magic Sand

 Op een goede tweede plek: hakjes

Sowieso is het een trend dat kleren voor kinderen steeds meer kopieën zijn van kleding voor volwassenen. Het toppunt was een doorschijngevalletje in maat 92 wat ik vorige week nog zag. Maar ik dwaal af, terug naar de hakjes. Bij elk speelgoed winkel vind je ze wel; van die plastic enkelbrekertjes in zoete kleurtjes waar mijn peuter gretig en strompelend mee door het huis klikklakt. Ze worden al zo snel groot, laat ze alsjeblieft lekker kind zijn. En daar horen geen hakjes bij vind ik.

speelgoed peuterhakjes

Last but not least: iPhone Houder & Bijtring

Een bijtring waar je je smartphone in stopt. Maar dan ook echt een bijtring waar je je smartphone in stopt voor baby’s vanaf 6 maanden. Serieus?

 Ik gooi nog het volgende speelgoed op een grote hoop

Alles voor kinderen met een doodshoofd erop, pistooltjes en ander schietgerei en klei.

Klei

 

*klaagmodus uit*

Zoals je ziet, heb ik (schijnheil) ondanks mijn praktische bezwaren enkele van het genoemde speelgoed wel degelijk in huis. Klei verbannen is ook zo wat he?!

 

 

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Ik ben het met je eens dat hakjes niet horen bij kinderen. Echter heb ik liever dat ze op haar eigen speelfilm schoenen rondloopt dan mijn schoenen. En is ook alleen in huis tijdens het verkleden.

    • Dat is inderdaad ook zo Linda. Ze verkleed zich nog niet, maar neemt wel een “rol” aan. Dat vind ik dan stiekem wel weer erg leuk om te zien.

      • Ja, vaak ook gebaseerd op hun ‘grote voorbeeld’ hier in huis is dat Assepoester. Haar hakschoenen zijn dan ook ‘glazen muiltjes’ en owee als ik dat anders noem 😉

  • Klei is hartstikke leuk! Vooral wanneer je je auto’s er overeen laat rijden, het in je speelgoed vuilnisauto stopt en op nog veel meer onmogelijke plekjes al dan niet zijnde speelgoed. Maar het is o zo lief wanneer je gevraagd wordt: “mama ik ga een boterham maken (van klei), wat wil jij er op?”

  • Ow, super herkenbaar!
    Klei en magic sand probeer ik echt te voorkomen… en die hakjes, die mogen gewoon echt niet… dat is echt een harde Nee, daar beginnen we niet aan.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond