Home » Net als mama

Net als mama

Met grote ogen keek ze van mij, naar het boekje en weer terug. Mila een nieuw boekje voorlezen is een feestje. Ze zuigt zichtbaar alle nieuwe informatie op. Heerlijk om naar te kijken. Tegelijkertijd deed het me ook weer eens beseffen wat voor een verantwoordelijkheid er in mijn (ons) handen ligt. Wat stop je er in zodat ze later een jongedame wordt met zelfrespect, zelfvertrouwen en ander zelfmoois? Daar denk ik regelmatig over na.

Lees ook: Moeder zijn… het wordt nog eens wat met mij

Kleine meisjes worden groot

Gewoon zo onder je ogen groeien ze, krijgen ze persoonlijkheid en een stem. Ze neemt niet alles meer klakkeloos aan, maar denkt na en stelt vragen. En eerlijk? Het is net als een middag doorbrengen in een gemiddelde ballenbaktent. Geweldig en vreselijk tegelijk. Het waarom van dat wat ik van haar vraag is ineens heel belangrijk voor haar. Laat ik nu niet altijd een antwoord paraat hebben. Omdat ik het zeg is regelmatig mijn slappe redding.

Net als mama

Ondanks dat ik niet alle antwoorden paraat heb, wil ik het gewoon goed doen. Soms lukt het en ben ik trots op mezelf, op ons als (ouder)team. Soms faal ik. Gelukkig krijg ik over en over steeds weer nieuwe kansen. Een kans om het juiste voorbeeld te geven. Want wat je ook aan opvoeding bewust probeert over te brengen, aan het eind van de dag pikt ze vaker dan me lief is juist dat wat ik onbewust doe en zeg. Ik ben haar voorbeeld en haar rolmodel. En dat is een immense taak. Wel een dankbare. En het mooiste? Ik probeer haar veel te leren, maar ondertussen pik ik ook veel van haar op. Ze geniet van kleine dingen die ik voor lief neem, haar laatste beetje eten zal ze met je delen en waar ze kan zal ze helpen. En natuurlijk, het is heus niet altijd pais en vree. Want eigenwijs is ze ook. Net als mama.

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond