Home » Negenmaandenbeurs; een walhalla voor (aanstaande) ouders

Negenmaandenbeurs; een walhalla voor (aanstaande) ouders

Wist je dat de 9 maandenbeurs een perfect event is om nieuwe producten te ontdekken? Veel babyproducten worden namelijk op de de beurs gelanceerd. En lucky me, ik was er bij! Samen met nog een stel andere bloggers gingen we rondsnuffelen tussen toffe producten, kletsen met de mensen achter leuke merken en inspiratie opdoen voor onze blogs. Dit alles is georganiseerd door Miriam van Meervanmir en Fleur van Mama’s Liefste. Dus wil je weten welk merk binnenkort met een kinderwagen komt met een totale panoramaview voor je baby? De stilste én goedkoopste kolf? Of welk origineel kraamcadeau je kunt geven op basis van de dna van de newborn? Ik weet het. Ik weet het! En na het lezen van dit artikel jij ook.

Opening Negenmaandenbeurs

Traditiegetrouw begint de Negenmaandenbeurs, onder toeziend oog van de genomineerden en de pers, met de bekendmaking van de winnaars van de Baby Innovation Award. Het vakblad Babywereld organiseert samen met de Negenmaandenbeurs deze verkiezing voor innovatieve babyproducten. De winnaars worden bepaald door een vakjury, het publiek en een mamajury. Vorig jaar had ik de eer om in de mamajury te zetelen. Onder leiding van Kim Lian van der Meij (wat een mooie verschijning) werden de winnaars bekendgemaakt. Opvallende winnaars vond ik Minimonkey met de minisling die maar liefst 2 (geld)prijzen in de wacht sleepte en Cybex met de LEMO Chair. De LEMO Chair kun je in hoogte aanpassen zonder dat je stoel half uit elkaar moet. Amen! Ben je benieuwd naar de rest? Je checkt hier alle winnaars van de Baby Innovation Award 2019.

Ook de officiële publieksopening georganiseerd door Kruidvat was één en al traditie. De bekende Nederlander in kwestie was dit jaar Saar Koningsberger. Zij maakte haar collectie bekend die ze voor de drogisterij ontwierp. Veel roze, tijgerprintjes en okergeel. Haar modellen? Papa’s en hun baby’s. Te schattig!

Vervoer en onderweg

Babyproducten kun je in veel categoriën verdelen en de categorie “vervoer” is natuurlijk goed vertegenwoordigd in de Rai. Met deze merken heb ik een nadere kennismaking gemaakt:

Thule

Thule zou je kunnen kennen van de dakkoffers. Of van het feit dat ze Yepp hebben overgenomen. Thule produceert ook kinderwagens. En de enige echte Xelly Cabau van Kasbergen kwam de allernieuwste Thule kinderwagen onthullen. Het is een stijlvolle black on black wagen geworden. Hij past helemaal in de minimalistische trend van nu. Less is more!

Cybex

Of te wel LEMO; het eerder zo door mij bejubelde kinderstoel. Uit dezelfde stal vind je ook een assortiment aan kinderwagens. Pride and joy van Cybex op dit moment is the Priam. De enige wagen die ik ken met een volledige panorama view voor je kindje. Als dat niet prinsheerlijk ligt… Heb jij niks met LEss is MOre, maar des te meer met bling bling? Ook daar weet Cybex wel raad mee!

Quinny Hubb

Ik rolde van innovatie naar innovatie op de Negenmaandenbeurs. Zo verwonderde ik mij bij Quinny over de hoeveelheid aan boodschappen die Quinny Hubb aankan. En dan heb ik het niet eens over het meerijdplankje gehad. Je kent het wel… het plankje achter op de wagen waar een ouder kindje op kan staan en zo ook mee kan liften. Heel handig. Not! Nou ja.. wel handig, maar het loopt soms zo onhandig voor mama. Quinny Hubb is een kinderwagen met ruimte voor een plankje waar je kindje op kan zitten én moeders niet in de weg zit. Door die ruimte kan de wagen trouwens ook uitgebreid worden naar een duo wagen. Bring it on!

Maxi-Cosi

Ook bij Maxi-Cosi vergaapten we ons aan iets handigs, moois en praktisch. Een kinderwagenbak die zo de auto in mee kan: een autoreiswieg. Juist! Jade kan zowel als reiswieg op de onderstel van je kinderwagen als auto”stoeltje” op de 3wayFix base geklikt worden. Omdat je kindje plat ligt, mag het dus ook langer dan 2 uur in de reiswieg blijven liggen.

Dooky

Om de zon tegen te houden hingen veel ouders een hydrofielluier of een Dooky voor de kinderwagen. Dit bleek op een gegeven moment alleen heel gevaarlijk te zijn. De temperatuur loopt namelijk hierdoor snel op in de wagen. Door deze nieuwe kennis werd de hydrofielluier (terecht) in de ban gedaan. Dooky heeft alle producten teruggehaald en deze kennis gebruikt en een doek ontwikkeld die hetzelfde doet minus de oplopende temperatuur. Goed om te weten!

Baby uitzet

Tijdens de zwangerschap en ook na de bevalling schaffen we van alles aan voor onze baby’s. Van sommige producten blijkt achteraf dat je het niet nodig hebt en sommigen kun je meteen al niet zonder.

Aerosleep

Aerosleep is een merk dat voor mij in het laatste categorie valt. Wij gebruikten een aerosleepmatje en hoeslaken. Door een uniek 3D structuur kan je kindje ongehinderd ademhalen. Dit gaf mij als moeder een veilig gevoel.

Poppiezz

De babyproducten van Poppiezz zijn duidelijk ontworpen om het leven van een ouder makkelijker te maken. Zo is er de Hangmat2Go. Het is een fijne oplossing om samen met je kleinste kindjes boodschappen te kunnen doen. Met de apart verkrijgbaar onderstel tover je de hangmat om tot een flexibbel wippertje. Ook de Playmat2Go is een leuk product dat het goed zou doen als cadeau.

Huidverzorging

Baby’s huidje behoeft natuurlijk de nodige verzorging. We zijn op de beurs even gaan buurten bij Dr. Leenarts en Zwitsal.

Dr Leenarts

Niet alleen baby’s huidje heeft aandacht nodig. Op verzoek van vele mama’s heeft Dr. Leenarts het assortiment uitgebreid met 2 crèmes. Een dagcrème met SPF en een andere zonder SPF waardoor het een dag en nachtcréme is. Die laatste heb ik meegekregen om te testen. Dus binnenkort kun je mijn review hierover lezen.

Zwitsal

Voor mijn gevoel staat Zwitsal lijnrecht tegenover de producten zonder meuk van Dr. Leenarts. Toch doet ook Zwitsal haar best om producten voor de gevoelige huid te ontwikkelen. We hebben even gesnuffeld aan de sensitive lijn en de zonbeschermingslijn. De kleine stick lijkt me ideaal om altijd in je tas te hebben.

Wist je trouwens dat Zwitsal niet alleen luiers heeft, maar dat die ook überzacht zijn?

Biologisch en duurzaam

We zijn ons steeds meer bewust van wat we zelf eten en wat we onze kleintjes te eten geven. Het wordt je ook steeds makkelijker gemaakt om de juiste keuzes te maken.

Kleine Keuken

De producten van de Kleine Keuken bijvoorbeeld liggen voor het grijpen in de supermarkt. Heel fijn. En ja het is duurder dan al die producten met een veelheid aan suikers en lege koolhydraten. Gelukkig begrijpt de consument steeds beter dat biologische grondstoffen ook duurder zijn. Hoewel we niet hardcore biologisch en duurzaam bezig zijn, doen we hier en daar ons best. Het laaghangend fruit wordt zeker geplukt. Op de beurs mochten we een aantal producten meenemen en daar ga ik iets leuks mee doen. Stay tuned!

Organix/Hero

Ook Organix is goed bezig. Er is een fijn assortiment verkrijgbaar met biologische producten en een “geen troep”-claim. Wat je je kindje te eten geeft, zou je in principe zelf ook moeten kunnen eten. Het aanbod van Organix om zelf te proeven van de zakjes en pakjes heb ik aangegrepen om op de Negenmaandenbeurs puffcorn banana knabbels te proberen. Gewend aan veel sterkere smaken was ik niet meteen laaiend enthousiast. Als de kinderen het maar lekker vinden toch?

Herobillity

Waar je zeker naar mag uitkijken is de nieuwste set van Herobillity. Producten met een mooi design en gemaakt van mais.

Aan tafel!

Nuby

Vorig jaar maakte Nuby ook deel uit van de tour. En net als vorig jaar heb ik iets moois meegekregen naar huis om te testen. Een fles gemaakt van Tritan. Trend op het moment zijn duurzame verpakkingen en deze past daar pefect bij. Ook maakte ik kennis met de kolf van Nuby. Die is lichter, kleiner én stiller dan elke kolf die ik ken. Heel fijn!

Stokke

Bij Stokke konden we meerdere producten bekijen. Uiteraard de Tripp Trapp en de Stokke Steps, maar ook Stokke munch een eetset dat ontworpen is om op een Stokke eetblad te passen. Onderdelen van deze set kunnen zelfs meegenomen worden voor onderweg in de wagen.

En over onderweg gesproken… ken je Jetkids by Stokke al? Het is een koffer die gebruikt kan worden als ride-on en als bedje in het vliegtuig voor een kindje.

Kraamcadeau

De hele beursvloer staat vol met leuke producten die het enorm goed zullen doen als kraamcadeau. Ik licht er 3 uit.

Analyse me Baby

Op basis van het DNA van een baby worden vijf leuke weetjes verzameld en in een  gepersonaliseerde animatievideo getoond. Hoe origineel!

Nijntje

Wie is er niet opgegroeid met nijntje. Hoewel Dick Nruna niet meer onder ons is, zijn enorme gedachtegoed leeft voort. Hoewel er nooit meer nijntje boekjes zullen verschijnen, kunnen we onze lol op met allerlei andere producten. Van speelgoed, babyproducten tot kleding. Nijntje leeft voort.

Bulbby

Een gepersonaliseerd cadeau is altijd leuk als kraamcadeau. Daarvoor moet je bij Bulbby zijn. Van babyflesjes, geboortestickers, opbergmanden tot naamvlaggen. Ze zijn allemaal te personaliseren met een naam en/of leuke tekst.

Wist je trouwens dat je bij Bulbby ook een gratis babytas kunt opvragen na de geboorte van je kindje?

Babykleding

Met het bij elkaar shoppen van babykleding kun je eindeloos doorgaan. Alles is bijna even leuk en de keuze uit mooie merken is ruim.

Zeeman

Zeeman staat bekend om zijn budgetvriendelijke prijsjes. Wist je dat ze ook rompertjes voor prematuurtjes hebben? En ken je de romperactie al? Na aanvraag kun je gratis een rompertje van biologisch katoen voor je kleintje ophalen.

With a touch of Rose

Over biologisch katoen gesproken… With a touch of Rose grossiert er in. Van slabbetjes tot draagdoeken. Wat ik zo mooi vind is hun slaapzakjes actie. De slaapzakken zijn gemaakt vam 100 % biologisch en fairtrade katoen en zijn kwalitatief zo goed dat ze lang meekunnen. Is je kindje er uit gegroeid kun je je slaapzak inleveren bij With a touch of Rose. Zij maken er kamsarme gezinnen blij mee en jij ontvangt een kortingsbon. Een goed verhaal.

Lief!

Wist jij dat Lief! te schattige babykleertjes heeft? Ik niet! Waar een bloggerstour over de Negenmaandenbeurs wel niet goed voor is. Zachte pakjes met toffe details die gewoon via Wehkamp te bestellen zijn.

Strong babies

Tot slot wil ik aandacht vragen voor Strong Babies. Zij zetten zich in voor te vroeg geboren babietjes. Er sterven namelijk maar liefst 2 baby’s per dag door vroeggeboorte. Strong Babies pleit voor meer onderzoek en betere opsporing en behandeling van ziekten voor, tijdens en vlak na de geboorte. Wil je dit mooie doel steunen? Dat kan door op de Strong Babies website een aankoop te doen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond