Home » Yes! Een Nederlandse podcast voor moeders. Welkom bij de PloeterMoeders Club Podcast

Yes! Een Nederlandse podcast voor moeders. Welkom bij de PloeterMoeders Club Podcast

Ik heb een nieuwtje dat ik zo ontzettend gaaf en leuk vind om te delen, maar ook spannend. Het is voor mij een nieuwe manier om informatie te delen. Namelijk via podcasts. Yes! PloeterMoeders Club heeft een podcast. En dat vind ik zo gaaf! Maar dat had ik al gezegd. 😉 Tijdens het luisteren naar podcasts mistte ik een leuke Nederlandse podcast voor moeders. Of een mamablogger podcast; een modcast zoals ik al heb gegrapt.

Wat is een podcast?

Mocht je nog niet bekend zijn met het fenomeen podcast leg ik het graag uit. Eigenlijk kun je een podcast vergelijken met een radiouitzending. Alleen in plaats van dat de maker bepaalt wanneer het wordt uitgezonden, bepaal jij zelf wanneer je het wil beluisteren. Ik vind podcasts ideaal om te luisteren wanneer ik onderweg ben. Het is een manier van informatie consumeren zonder een artikel te hoeven lezen of een vlog te hoeven kijken.

Lees ook: Dit is het moederschap! Pijnlijk herkenbare, maar ook dolkomische, cartoonstrips

Hoe beluister je podcasts?

Zelf gebruik ik The Podcast App om naar mijn favoriete podcasts (Wie is de Mol, Ninke van der Leck) te luisteren, maar er zijn veel meer apps die je hiervoor kunt gebruiken. Ook zijn podcasts te beluisteren via Spotify en Itunes.

PloeterMoeders Club

Zo ook de PloeterMoeders Club Podcast! Toen ik met de club startte was het niet meer dan een veredelde nieuwsbrief, maar wel een met een belofte aan mezelf. Ik had namelijk meteen de wens om er meer van te maken. Een community bijvoorbeeld. Een plek waar moeders zichzelf kunnen zijn en met gelijkgestemden een connectie kunnen maken. Een besloten omgeving op deze website waar ik exclusieve content, producten en cursussen kan aanbieden waar ik zelf enthousiast over ben zoals die van The Mom Academy. Voorlopig blijft dit nog een wens die ik in de nabije toekomst wil uitrollen. De club is nog geen club zolang jij niet actief mee kunt doen dus er valt nog veel meters te maken.

PloeterMoeders Club podcast afbeelding

Lees ook: Welkom bij de PloeterMoeders Club

Podcast over het moederschap

De volgende stap is in elk geval met de lancering van mijn podcast een feit! Ik ben de eerste om toe te geven dat het nog geen technisch hoogstandje is en dat zelfs het uitspreken van het woord nog niet vlekkeloos gaat. Ai! Er valt nog zo onwijs veel te leren over dit voor mij nieuw medium, maar al doende leert men.

Start before you are ready

Het idee voor de PloeterMoeders Club is vrij spontaan ontstaan. Ik besefte dat de meeste moeders, net als ik, druk bezig zijn om van alles met elkaar te combineren en gesmeerd te laten (ver)lopen. Werk (in loondienst, als ondernemer of als fulltime moeder), een sociaal leven, alle clubjes en ook nog het gezin en relatie. Ik voel mezelf daardoor af en toe echt een ploetermoeder. Veel proberen, niet altijd succes hebben, maar meestal gelukkig wel blije kindjes.

Nederlandse podcast voor moeders

Mijn podcasts zullen dan ook vooral daarover gaan. Mijn kijk op het moederschap en zaken waar ik mee worstel, maar ook dingen die wel goed gaan natuurlijk. Daarnaast wil ik ook tips delen over alles wat leuk is voor mama en kind. Verder is het even aftasten wat werkt en wat niet in een podcast.

De PloeterMoeders Club Podcast kun je hier beluisteren:

iTunes | Spotify | Libsyn

Aboneer je om geen enkele aflevering te missen. Aboneren heeft ook het voordeel dat in de meeste apps nieuwe afleveringen automatisch worden gedownload in die app zodra je contact maakt met WIFI. Dat scheelt je een boel MB’s uit je bundel als je vooral onderweg podcasts luister.

Laat je me weten wat je van mijn Nederlandse podcast voor moeders vind? Wil je deel uitmaken van deze club? Binnenkort gaan de deuren open voor inschrijvingen.

Like it? Pin it!

Uitgelichte foto van multitaskende moeder van kit8.net via Shutterstock
••Op Evenonderons.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Evenonderons.nl!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond
%d bloggers liken dit: