Home » Nazomeren in Turkije. Een goed idee!

Nazomeren in Turkije. Een goed idee!

Wil je nog even gaan genieten van de herfstzon? Klinkt goed toch? Dat kan in Nederland, maar zeg nou zelf….Turkije klinkt dan een stuk aantrekkelijker. Tenminste, als ik mag kiezen dan weet ik het wel. Even samen ertussen uit, met je kinderen tijdens de herfstvakantie, of juist daar omheen nu je oudste kind nog niet leerplichtig is. Turkije heeft van alles te bieden.

Vooraf regelen: Turks E-Visum

Zoveel wensen, zoveel keuzen voor een verblijf in Turkije. Wat echter elke toerist zal moeten doen is een visum Turkije aanvragen. Vóór 2015 kon je dat nog regelen en direct betalen op de luchthaven in Turkije. Dat is nu dus niet meer het geval. Vooraf dien je deze aan te vragen. Dat kan alleen nog maar digitaal. Dit heet dan ook een E-Visum (elektronisch). Regel dat tussen de 3 maanden en 48 uur voor vertrek. Let er ook op dat je paspoort nog 180 dagen geldig moet zijn.

Lees ook: Paspoort verlopen? Visum nodig? Dit zijn de aanvraagtermijnen van je vakantiepapieren

Hoe?

Heel ingewikkeld is het niet. Het is eenvoudig voor alle reizigers (dus ook je partner, kinderen ed) te regelen. Via een online stappenprogramma vul je alle gegevens in en kun je betalen. Kind kan de was doen en je vakantie kan beginnen.

Resorts in Turkije

Je hebt ontzettend veel badplaatsen met resorts. Van kleinschalig tot haast een soort stad. Met mega-glijbanen en meerdere zwembaden of juist wat eenvoudiger. Zo kun je ook een keuze maken betreft de animatie, met theater of zonder, de hoeveelheid restaurants en ga zo maar door. Je hoeft je niet te vervelen. Je hebt zelfs resorts enkel bestemd voor volwassenen. Kinderen zijn hier (klinkt misschien oneerbiedig) niet welkom.

Bezienswaardigheden

Je kunt natuurlijk lekker genieten van het mooie weer, het eten en drinken en dus heel je vakantieverblijf in je resort doorbrengen. Mocht je houden van afwisseling en wat actievere dagen tussendoor; ook daar leent Turkije zich uitstekend voor. Neem bijvoorbeeld de rotsgraven bij Dalyan wat je kan combineren met een modderbad óf ga een dag rondlopen en je verbazen over de schoonheid van Efeze, een stad uit de oudheid. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat beiden locaties de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat ook bekend is, maar ik zelf niet bezocht heb, is Pamukkale. Een prachtig natuurfenomeen van kalkhoudende terrassen.

Tip hierbij: Bekijk van te voren wat je wil bezoeken en stem daar je vakantieverblijf op af. Overigens is het ook verstandig om je te laten informeren betreft de (eventueel) benodigde reisvaccinaties.

Foto Efeze van Cem OZER via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond