Tula Slow Ride uit de Mysterybox Op allerhande facebookdraaggroepen zag ik hem steeds voorbij komen: De Mysterybox! De opzet, van dit uit Amerika overgewaaid concept, is simpel: de draagwinkel biedt in een aantal prijsklasses een box aan en afhankelijk van je wensen kies je een box en laat je je verrassen. Eén van de garanties die je hebt is dat de waarde van de inhoud net iets meer is dan wat je betaald. 

Kraamkado

Van mijn collega’s kreeg ik als kraamkado een mooi bedrag aan VVV bonnen. Voor mij stond al heel snel vast dat ik daar, met bijbetaling, een draagzak van wilde kopen. Maar er is zoveel moois, ik kon maar niet kiezen. En intussen lonkte ook de mysterybox. De box is met name geschikt als je geen keus kan maken én graag verrast wilt worden, wat helemaal op mij van toepassing was. Als je graag zelf de touwtjes in handen wilt hebben en heel goed weet wat je wilt, is een dergelijke box niet geschikt vrees ik.

Mysterybox: hoe of wat?

Omdat de boxen van Dragen & Zo steeds erg positief besproken werden op Facebook, besloot ik daar mijn bestelling te plaatsen. Maar is het nou helemaal een verrassing wat de inhoud is? Gelukkig niet! Door een box van een bepaalde waarde te kiezen heb je een beetje een indicatie wat er in zou kunnen zitten. Je kunt een box bestellen voor €80,00, maar hierin kun je bijvoorbeeld geen (dure) drager verwachten. Verder is het goed om te weten dat je suggesties kunt aandragen. Wat is de maat van je kindje? Geef je borstvoeding? Is de box voor een jongen of meisje? Dit zijn zomaar wat vragen die je moet beantwoorden zodat je een box krijgt die leuk én passend is voor jou. Maar als je heel graag die ene doek of drager wilt, is er ook ruimte om dit kenbaar te maken. Of je het krijgt blijft natuurlijk wél een verrassing. Omdat ik graag een draagzak wilde én een draagtrui (geen overbodige luxe tijdens deze koude maar vooral winderige maanden), besloot ik uiteindelijk om een box van €200,00 te bestellen.

Fluffymail

Vol spanning wachtte ik mijn fluffymail af. Toen de doos arriveerde kon ik mijn geluk niet op. Maar wat zat er nou in:

 • Dopper
 • Cool Bear siroop
 • een netje soja krijt
 • Junior Maisboogies
 • samples van Weleda
 • Hoppediz ballooncover
 • een zwarte Boba draagtrui
 • een pakje biologische kruiden thee
 • babylegs (soort beenwarmers, en ja óók voor jongens)
 • en een draagzak van By Kay completeerde de doos.

mysterybox met Tula Slow Ride De meerwaarde van mijn doos was ongeveer € 35,00. Helaas vond ik de draagzak niet lekker zitten. Dat was gelukkig geen probleem. Dat is namelijk je andere garantie: als de doos niet bevalt kun je deze retourneren. De tweede keer had mijn doos een iets andere samenstelling met chocola van Tony’s en een prachtige draagzak van Tula.

Wat mij positief opviel, was de service die verleend is.Toen ik aangaf niet blij te zijn met de drager kreeg ik meteen reactie. Ook is er echt iets gedaan met de suggesties die ik heb aangedragen. Op basis van ervaringen van andere moeders heb ik mijn bestelling geplaatst en ik ben niet teleurgesteld!

Ik plaatste mijn bestelling bij Dragen & Zo, maar ook bijvoorbeeld Hip en Groen en Ooiebeest bieden de boxen aan.

 

Zou jij een mysterybox bestellen of heb jij dit misschien al eens gedaan?

 

 

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks (te herkennen aan een *). Dit betekent dat als jij hier op klikt, ik daar mogelijk een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra, maar levert mij wel een kleine vergoeding op. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Dit beïnvloed mijn mening echter niet. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 13 Comments

 1. Ik weet niet of ik dat zou durven, het is een enorm bedrag 200,- Wel een mooie draagzak trouwens!

  • mamaloublogt Reply

   Dat is zeker waar, heb er ook best lang over nagedacht. Zomaar zou ik het ook niet doen, maar als je een drager wilt en een draagtrui ben je dat al snel kwijt.

 2. Wij hebben ook een Tula, fijn ding! En Tony’s chocola is natuurlijk geen straf 🙂
  Als we hem nog niet hadden, zou ik wel overwegen om zo’n mysterybox te nemen. Wat leuk dat je al die extraatjes er ook bij kreeg.

  • mamaloublogt Reply

   Met Tony’s is niks mis. Welke Tula heben jullie?

   • Tula toddler, grijs. Vond het eerst een dure aankoop, maar nu ik zie hoeveel plezier en gemak we ervan hebben is hij het geld meer dan waard geweest.

 3. Ik heb een mysterybox voor mijn verjaardag gekregen van mijn man. Helemaal leuk! In die van mij zat een didytai, een draagtrui en een grimms regenboog. Erg blij mee!

  • mamaloublogt Reply

   Wat lief van je man! De grimms lijkt me ook leuk speelgoed. Ik had trouwens echt een aha moment bij je reactie. Ik ging de didytai googlen en kwam erachter dat het een mei tai is van Didymos. Toen pas de link gelegd dat mijn hop-tye ook een mei tai is, maar dan van Hoppediz en daarom zo heet.

 4. Wow, wat een leuk initiatief. Zoiets zou ik ook nog steeds eens willen doen.

 5. Pingback: Surprise Surprise (bag) van Kaya sieraden + winactie | mamaLou blogt

 6. Pingback: Op zoek naar een klein cadeau voor iemand die draagt? Ik geef je meer dan 10 toffe suggesties! | mamaLou blogt

 7. Pingback: Hou ze dichtbij én warm; de leukste slofjes voor in de draagdoek | mamaLou blogt

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
%d bloggers liken dit: