Home » Musthaves voor als je zwanger bent én als de baby er is

Musthaves voor als je zwanger bent én als de baby er is

Zwangerschap is een cruciale en emotionele fase in je leven. Maar hoe leg je deze bijzondere tijd vast voor de toekomst? Zwangerschapsbeeldje!

Je bent zwanger en moet 9 lange maanden wachten op je babytje, wat betekent dat je dus 9 maanden de tijd hebt om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van je baby en dat betekent dus ook: shoppen! Maar wat waren voor mij nou echt musthaves voor als je zwanger bent en als je baby er dan eenmaal is? Ik zette ze voor jullie op een rijtje!

Musthaves voor als je zwanger bent of net bevallen

Naast natuurlijk de normale dingen zoals de babykamer, zijn er vast ook dingen die je eigenlijk best veel gebruikt en heel fijn zijn waar anderen misschien niet meteen aan gedacht hebben! Welke dingen vond ik nou fijn en vind ik dat absoluut niet mogen missen?

1. Zwangerschapsagenda

Ik had er 2. Eentje gekregen van mijn zorgverzekering en eentje zelf gekocht. Super leuk want zo kun je je hele zwangerschap bijhouden en naast dat je erin leest, kun je er zelf ook in schrijven. Leuk om later zelf te lezen en om ooit eens aan je kindje te laten lezen!

2. Voedingskussen

Die dikke buik gaat op een gegeven moment in de weg zitten en dan kun je hier fijn mee slapen. Ook is dit kussen fijn als je borstvoeding geeft en ik moet eerlijk toegeven: ik raakte zo gewend aan het kussen, dat ik 2 jaar na de geboorte van Dyniel nog steeds er mee slaap.

3. Fatsoenlijk ondergoed

Een goede bh is ook wel een dingetje. Je borsten gaan groeien en het is gewoon goed als je bh fatsoenlijk aansluit, ook als je borsten vol zitten met melk. Normale onderbroeken zijn ook een must!! Ik had er namelijk geen in huis, ik haat ze. Maar op een gegeven moment zul je je sexy strings toch moeten verruilen voor onderbroeken waar dat mega kraamverband in moet passen! Voor goede kwalitatieve ondergoed kun je het beste terecht bij een lingeriewinkel.

4. Slippers

Die voeten gaan op het eind toch wat opzwellen, bij de een meer als de ander en dan pas je niet meer in je normale schoenen! Ik had het geluk dat ik uitgerekend was in hartje zomer, maar aangezien niemand meer opkijkt van sokken in slippers, kan dat ook best in de winter ;-).

5. Puckababy

Dit is wel echt een persoonlijke musthave. Ik heb ook al van meerdere mensen gehoord dat hun kindje dit echt niet fijn vond, maar voor Dyniel was dit wel dé oplossing. Een soort slaapzak met een band op het middel van je kindje die je helemaal dichtritst en waar de handjes ook inzitten! Er zijn meerdere merken die dit aanbieden. Zoals ik al zei was dit voor ons echt een goede oplossing. Ik merkte de eerste nacht na zijn geboorte al dat Dyniel zichzelf steeds wakker maakte met zijn eigen handjes en daar van schrok. De puckababy was dus echt top.

6. Extra kraamverband

Dit krijg je in je kraampakket, maar echt niet voldoende. Zeker als je heel veel en lang vloeit zul je nog een heel deel zelf moeten halen. Gewoon te koop bij de drogist!

7. Zoogcompressen

Ik gaf borstvoeding en mijn borsten gingen op een gegeven moment erg lekker waardoor mijn hele bh’s doorweekte. Deze dingen zaten niet in mijn kraampakket en had ik echt nodig. Ook als je geen borstvoeding geeft kunnen je borsten gaan lekken. Zeker handig dus en ook gewoon te koop bij de drogist.

8. Comfortabele kleding

Tijdens je zwangerschap, maar ook als je net bevallen bent. Zoals ik al zei had ik “geluk” dat ik in de zomer was uitgerekend. Ik kon gewoon lekker jurkjes aan die goed mee strechte en heb niks speciaal voor zwangeren gekocht. Maar heb je dit geluk nu niet en je broeken aan moet, zul je waarschijnlijk niet meer in je broeken passen als je buik echt begint te groeien. Naast mooie zwangerschapsbroeken heb je ook speciale zwangerschapskousen die heel leuk staan onder een rok of jurk. Ook na de zwangerschap zwangerschapskleding dragen, is nog best fijn.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond