Home » Multiculturele pop voor diversiteit | 8 Days of Christmas

Multiculturele pop voor diversiteit | 8 Days of Christmas

En we gaan vrolijk verder met het festijn 8 Days of Christmas. Ik vind het bijzonder leuk dat ik vandaag een multiculturele pop van Homeland Dolls mag verloten. Had ik er eerst geen mening over, inmiddels ben ik pro diversiteit in de poppenhoek. Dat betekent blanke poppen, bruine poppen, jongenspoppen en alles er tussen in.

Spelen en leren

Spelenderwijs steken kinderen een hoop op. Dat is dan ook de manier om ze kennis te laten maken met diversiteit en cultuur. Diversiteit in geslacht en postuur bijvoorbeeld. Met poppen kun je kinderen kennis laten maken met iets nieuws en ze de wereld om zich heen beter laten begrijpen. Daarnaast kunnen multiculturele poppen juist herinneren aan dat wat al is. Een pop waarin kinderen zich kunnen herkennen dus. Dat komt hun gevoel van eigenwaarde alleen maar ten goede.

Eerlijk gezegd vind ik het een lastig onderwerp. Enerzijds wil ik er niet te krampachtig mee omgaan, anderzijds vind ik het wel een belangrijk maatschappelijk thema. Het zou een normale zaak moeten zijn, maar tot voor kort was de diversiteit die je om je heen ziet ver te zoeken bij ons thuis tussen al het speelgoed.

Pop met getinte huidskleur

Sinds kort is daar verandering in gekomen met een lichtgetinte pop die ik voor Homeland Dolls mocht reviewen. Ik koos voor een genderneutrale pop met zacht lijfje. Alle poppen van Homeland Dolls zijn anatomisch correct, maar door het katoenen lijfje kan dat bij deze poppen niet. Met kleertjes kun je natuurlijk wel het verschil maken. Lees hier mijn review over deze pop die kleine kinderen perfect in een poppendraagzak kunnen dragen.

De poppen zijn van het Spaanse merk Miniland. Ze zijn sterk en vrij van weekmakers. De poppen hebben een lichte vanillegeur waar ik eerst aan moest wennen. Na verloop van tijd wordt de geur minder. Of ik ruik het niet meer, dat kan ook.

8 Days of Christmas

Speciaal voor 8 Days of Christmas stelt Homeland Dolls een multiculturele pop beschikbaar. Uit het hele assortiment met blanke, getinte en donkere jongens- en meisjespoppen mag je je lievelings uitzoeken!

•Welke pop zou jij kiezen? Ga naar de site van Homeland Dolls en plaats de link in de reacties.

•Volg mij op Facebook

Extra kans

Voor een extra kans kun je jezelf inschrijven voor de PloeterMoeders Club. Scroll een klkleinein stukje naar beneden voor het formulier.

Niet alleen bij mij maak je kans op mooie prijzen. Ik verwijs je graag door naar Judith. Op Pink Press verloot zij Mila Mijn Magische Make-up Eenhoorn. Op haar beurt stuurt zij je ook weer door naar een andere actie. Follow de linkjes en win mooie prijzen. ❤

 

8 Days of Christmas winactie #1 Vrolijke Vriendjes Pim Piraat & Boot

Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond