Home » Mom management met een dreumes

Mom management met een dreumes

Mom management met een dreumes

Als moeder zit je dag al snel volgepland, heerlijk vind ik dat! Op de dagen dat ik thuis ben met mijn dochtertje van 1 jaar ben ik het liefste bezig met haar. Maar, soms kom je ook tijd te kort. Zelf heb ik een paar simpele, maar heel handige trucjes die mijn dagelijkse routine makkelijker maken. Misschien heb jij er ook iets aan!

De ochtend

Wakker worden, lekker knuffelen in bed en dan tijd voor het ontbijt van mijn kleine meid: een bordje pap. Alles wat ik daarvoor nodig heb, heb ik de avond van tevoren al mee naar boven genomen. Afgemeten in een kommetje de hoeveelheid papgranen, een flesje, melkpoeder en een lepeltje. ’s Morgens hoef ik dan alleen alles nog te mengen en haar papje is klaar. Nu hoef ik dus nog niet naar beneden, dat vind ik heel fijn, even rustig opstarten samen.

Ontbijt op bed, gezellig! Daarna fris ik m’n dochter op en kleed ik haar aan, zij is klaar voor de dag. Nu ik nog! In onze slaapkamer heb ik een campingbedje staan met allemaal leuke speeltjes erin. Ik gebruik dit bedje gewoon als box. Terwijl zij lekker speelt kan ik mij gaan klaarmaken. Soms zet ik ook even de tv aan, op NPO 3 zijn rond deze tijd allemaal gezellige kinderprogramma’s met leuke liedjes. Natuurlijk kan je je kindje ook laten spelen in haar eigen bedje, maar ik merk dat ze het veel gezelliger vindt als ze bij mij in de buurt is en ik natuurlijk ook.

Allemaal klaar, tijd om naar beneden te gaan!

Ik heb ondertussen boven alles opgeruimd, dus nu kan onze dag echt beginnen! Beneden aangekomen gaan we eerst naar de speelgoedkast. Daar liggen al haar speeltjes in. Samen zoeken we uit waar ze mee wilt spelen. Het helpt om niet al het speelgoed eruit te halen, zo heb je nog wat achter de hand voor als je kindje zich niet meer vermaakt met het speelgoed dat je als eerste hebt gepakt. Zelf vind ik het heel handig om verschillende mandjes te hebben. In elk mandje zitten verschillende speeltjes. Zo hoef je dus alleen het mandje uit de kast te pakken en heb je gelijk plezier! Ik vind het ook fijn om niet alles door elkaar te bewaren, dus Duplo bij elkaar in een mandje, blokken bij elkaar, knuffels samen etc. Voor je kindje is dit ook veel aantrekkelijker dan alles bij door elkaar in een bak te doen. We zoeken knuffels, spelletjes en boekjes uit. Daarnaast heeft ze een speelkeukentje, een blokkenkar, een speelhuisje en een stalletje met diertjes erin. Dit staat gewoon in de woonkamer, dus genoeg om mee te spelen.

Later in de ochtend gaan we vaak op pad met de kinderwagen voor een rondje frisse lucht of om boodschapjes te doen, we spelen lekker buiten of gewoon binnen als het slecht weer is. Zo handig om dit ochtendrondje te gebruiken om alvast alles wat je ‘moet’ doen klaar te hebben. Boodschappen in huis en tegelijkertijd fijn op pad met m’n meisje!

Nieuwe dingen ontdekken

Ik probeer vaak iets echt helemaal ‘nieuws’ te doen. Bijvoorbeeld met klei spelen, tekenen of een puzzel maken. Iets waarbij ze mijn hulp nog wel een beetje nodig heeft (ja, de juf in mij gaat dan aan haha!). Mijn dochter geeft vaak zelf aan als ze een boekje wilt lezen, ze komt dan aanlopen met het boek en kruipt zelf al gezellig op schoot, zo lief! Het is zo leuk om te zien hoe blij kindjes worden van nieuwe materialen ontdekken, iets nieuws leren of samen nieuwe dingen bekijken. Je kan natuurlijk steeds iets nieuws aanschaffen, doe ik ook regelmatig, maar veel leuker is het om speelgoed uit te wisselen met vriendinnen of familieleden die kindjes in dezelfde leeftijd hebben. Een soort speelgoedbieb! En als ze na een tijdje hun eigen speelgoed weer terug krijgen, voelt het bijna alsof het nieuw is! Buiten is er natuurlijk ook veel nieuws te ontdekken en te bekijken samen.

Slaapje = tijd voor jezelf en je to-do list

Zo fijn als je kindje nog slaapt overdag. Voor mij hét moment om alles van mijn to-do list af te werken! Ik doe de was (jep, onze wasmachine draait hier dagelijks) en ik kook alvast voor de avond als dat kan. Eigenlijk bewaar ik de dingen die ik in huis moet doen voor dit moment. Je kan natuurlijk niet de deur uit als je kindje boven ligt te slapen, maar thuis is er vaak ook genoeg te doen. Ook ruim ik al het speelgoed op. Ik leg het niet terug in de kast, maar ik zorg er wel voor dat alles weer gezellig en uitnodigend klaarstaat voor als m’n dochter wakker wordt. Nu ik dit typ heb ik bovengenoemde dingen al gedaan, vaak heb ik daarna dus nog tijd om iets anders te doen voor mijzelf: me-time! Even rustig met iemand bellen, wat werken of een blog schrijven dus. Uiteraard zijn er ook dagen dat ik nu met een vriendin hier thuis koffie drink of dat ik helemaal niks doe en gewoon op de bank plof, ook lekker!

Spitsuur

Etenstijd! Heel handig om dan al te hebben gekookt, want als mijn vriend later thuis is kan m’n dochter wel alvast eten. Vaak eet ik dan voor de gezelligheid iets met haar mee. Na het eten mag ze even tv kijken. ‘Woezel & Pip’ en ‘Dora’ zijn hier favoriet. Ik zie dat dit voor haar echt een rustmomentje is, even lekker op de bank liggen en verder niks. Zo lief om te horen hoe ze dan moet lachen om een grapje en lekker meedanst met de liedjes. Ik kan dan alvast de tafel dekken (of opruimen), al het speelgoed opbergen en haar flesje klaarmaken. Zo begint je avond met een opgeruimd huis (én hoofd) en dus tijd voor jezelf en elkaar. Ja, wij hebben ook avonden dat het anders loopt en onze dochter niet makkelijk gaat slapen, bijvoorbeeld omdat ze niet lekker is, ze in een welbekend sprongetje zit of er zijn tandjes die doorkomen. Juist dan is het zo fijn als je je daar dan de tijd voor hebt én neemt en niet ook nog een ontploft huis hebt of een waslijst met dingen die je nog wilde doen. Met een jong kindje is je avond toch ook weleens onvoorspelbaar en heb je niet altijd je handen vrij ’s avonds.

Natuurlijk moet ik mij er ook echt weleens toe zetten om op te ruimen, te wassen, te koken en noem maar op. Elke dag is anders, met ook vaak een drukker programma, maar over het algemeen probeer ik ook niet te veel in te plannen op een dag. De tijd gaat zo snel en nu geniet ik heel bewust van mijn kindje!


Me-time foto via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond