Home » Moet de radio thuis steeds harder? Doe een gehoortest bij een erkend audicien

Moet de radio thuis steeds harder? Doe een gehoortest bij een erkend audicien

Moet de radio thuis steeds harder? Doe een gehoortest bij een erkend audicien om op deze manier te kijken of je gehoor achteruit gegaan is.

Het kan best zo zijn dat je het idee hebt dat je met de tijd bijvoorbeeld de radio thuis steeds iets harder zet. Dit kan komen doordat je het gevoel hebt dat de radio net iets te zacht staat. Het kan echter verwarrend zijn als je hierbij voor jezelf beseft dat de toon waarop de radio net stond, normaal gesproken een prima toon was.

Dit soort situaties kunnen er in sommige gevallen voor zorgen dat men zich begint af te vragen of er geen sprake is van gehoorschade. Om dit zeker te weten kan het een goede stap zijn om een gehoortest te doen bij een erkend audicien. Indien er dan daadwerkelijk sprake blijkt te zijn van gehoorschade kan er in ieder geval gekeken worden naar een eventuele oplossing.

Een gehoortest doen bij een audicien

Zoals gezegd kan het een goede keuze zijn om een gehoortest bij een erkend audicien te doen als je het idee hebt dat je bijvoorbeeld de radio steeds iets harder moet zetten. Er kunnen diverse factoren zijn die er door de jaren heen voor gezorgd kunnen hebben dat je gehoor achteruit is. Ouderdom kan zelf een reden zijn, maar ook harde muziek of veel geluid op je werk hebben en geen gehoorbescherming dragen kan zorgen voor gehoorschade.

De audicien kan na een test een uitslag naar voren brengen waaruit te halen valt of er in jouw geval sprake is van gehoorschade. Indien dit er is, is het in vrijwel ieder geval zo dat deze schade niet meer valt te herstellen. Welke kunnen er oplossingen wordt toegepast die ertoe leiden dat je in ieder geval weer relatief goed hoort.

Gehoorschade na de gehoortest, wat nu?

Als de gehoortest heeft aangetoond dat er in jouw geval sprake is van gehoorschade zal de audicien je waarschijnlijk aanraden om voor een hoorapparaat te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten hoorapparaten. Zo zijn er soorten die je daadwerkelijk in je oor moet doen, maar er zijn ook hoorapparaten die je achter je oor doet. De functie van deze apparaten is dat ze er ondanks de schade die je hebt toch voor zorgen dat je goed kunt horen.

Wel is het belangrijk dat je dan een hoorapparaat kiest die ook geschikt is voor de schade die jezelf hebt. Niet iedere gehoorschade is hetzelfde. Daarom is het belangrijk het advies van de specialist aan te nemen en op basis daarvan een beslissing te nemen. De prijzen van de hoorapparaten kunnen ook enorm variëren. Meestal beginnen deze rond de 400 euro en kunnen ze oplopen tot zeker 1000 euro.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond