Home » Dit is het moederschap! Pijnlijk herkenbare, maar ook dolkomische, cartoonstrips

Dit is het moederschap! Pijnlijk herkenbare, maar ook dolkomische, cartoonstrips

Dat het moederschap aan elkaar hangt van clichés is het grootste cliché. Of zal de officieuze titel naar “het verzuchten dat het zo hard gaat” cliché gaan? Had jij ooit verwacht dat je leven als moeder van oneliners aan elkaar vast zou hangen? Dat je jezelf dingen hoort zeggen die je nooit voor mogelijk hebt gehouden. Een leven waarin de ene dag als een dolle voorbij raast, het weer een andere dag maar niet bedtijd lijkt te worden en je meestal het gevoel hebt dat je in de maling wordt genomen. Waar hangt die verborgen camera nou? Want dit kan niet waar zijn?!

Het eeuwige twijfelen aan jezelf en je kunnen als moeder lijken bij de deal te horen. Zo ook snottekusjes. Laten die gelukkig nou de lekkerste zijn. Een leven waarin het allang niet meer vreemd is dat als je je uitkleedt je borsten verlekkerd worden bekeken. En dan niet door De Man. Al hangen ze op half 7, ze blijven het lekkerste kussentje voor het kroost. Als troost, als voeding en als baken van rust na een dag uit het leven van een baby. Had ik dat ooit bedacht in onze eerste jaren samen toen ze maar 1 doel dienden? Nee! Toen ik nog niet zoveel wist over poep. Gek genoeg was ik wel bekend met het fenomeen “is een schone luier nodig” billenruiken.  Dat ik inmiddels alle geuren en kleuren poep al heb moeten keuren onder de dwingende blik van een vierjarige heb ik daarentegen weer niet zien aankomen.

 

Strip: Boobytrap

 

 

Strip: Vieze dingen die je doet

 

 
Een leven waarin in een kinderneus peuteren mij een zelfvoldaan gevoel zou geven. Ik had je voor gek verklaard. Dat ik graag moeder wilde worden, stond als een paal boven water. Dat ik zielsveel van mijn kinderen zou houden evenmin. Maar gedachteloos een stuk afgekloven broodkorstje in je mond stoppen, wie had ooit bedacht dat dat er ook bij hoort? Ik zie mezelf vorig jaar nog staan, op die kindvriendelijke camping mét animatie, uit te kijken naar het eerste treintje van de dag. Omdat zij er gelukkig van wordt. Omdat dat ons ook blij maakt. Burgerlijkheid ten top. Vroeger een scheldwoord, nu een streven. Een mooi doel dat ik ruimschoots behaald heb.

Wat geeft het nou dat je bijna alleen nog maar schoonmaakt als er visite komt? Als er maar genoeg aanloop is. Snoetjes met spuug poetsen al vond je dat vroeger zelf zo verschrikkelijk doe je ook ineens. Moeders. De gruwel dat je zoveel op die van jezelf bent gaan lijken. Een verschrikking dat het idee alleen al dat iemand je kind pijn doet je ineen kan doen krimpen en je hart even overslaat. Dat heb ik me nooit bedacht toen ik mijn lief ontmoette en mijn hart van opwinding, toen al, even stilstond. We maken als moeders allemaal onze eigen keuzes, maar ergens is er een geheime blauwdruk. Dat moet wel! Want uiteindelijk willen we allemaal het beste voor ze.
 

Strip: Projectielspugen

 

 

Strip: Opzwellen en slinken

 

 
Nooit bedacht dat ik, iemand die minimaal een maand van tevoren naar haar verjaardag uitkeek, deze allang niet meer de belangrijkste gebeurtenis van het jaar vind. Ik ben moe(der)!
 

#thingsonlymomsknow

 
Net als Corinne de Vries en illustrator Ingebritt ter Veld. Kort na elkaar werden ze moeder van een eerste kindje. Het moederschap levert naast een enorme berg was, ook inspiratie op. Over pijnlijke momenten, maar ook liefdevolle. Bovenal herkenbare. Voor jou, voor mij, voor bijna alle moeders. Dit resulteerde in een serie van 12 doldwaze cartoons; #thingsonlymomsknow. Alle cartoons over het moederschap kun je hier bekijken.
 
 
 
Foto credits: hippe-geboortekaartjes.nl
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond