Home » Het glas is vandaag halfvol! Waarom moeder van drie kinderen zijn geweldig is

Het glas is vandaag halfvol! Waarom moeder van drie kinderen zijn geweldig is

Moeder van drie kinderen

Het viel me op dat ik van de afgelopen twee weken vooral de minder leuke dingen steeds benoemde. Moeder van drie kinderen zijn is dan ook niet niks, maar het is meer dan heftige naweeën, onderlinge irritaties hier en daar en kinderen die alledrie tegelijk iets van je nodig hebben. Klagen is af en toe fijn en lucht op. Het hoort wat mij betreft ook bij een verwerkingsproces. Maar toen ik mezelf alweer hardop grappend afvroeg waarom we dit ook alweer wilden, was het wat mij betreft welletjes. Het is tijd om stil te staan bij leuke dingen. Het glas is vandaag halfvol!
 

Moeder van drie kinderen zijn is geweldig!

 

En wel hierom:

 
Nachtelijke geluidjes. | Een levendige droom, gesnurk en smakkende geluidjes. Het was nog maar 4 dagen sinds de geboorte van Sem. Ik lag op bed en genoot van de geluidjes die mijn 3 kinderen maakten. Een moment van puur geluk.
 
Lees ook: Help, mijn peuter heeft een bos met krullen!
 
Moeder van drie kinderen
 
Hoera, ik ben grote broer! | En gedraag me hier ook naar. Bas is officieel baby af en gek op zijn kleine broertje. Er wordt gekust, geknuffeld en af en toe een onbedoeld stompje uitgedeeld. Het lijkt wel een transformatie. Hij rent, speelt, zingt, dans en doet net zo hard mee met zijn zus en andere grotere kinderen.

Drie is de nieuwe twee. | Een ezel stoot zich geen drie keer aan dezelfde steen. Een baby is een onbeschreven blad, een nieuwe kans om te leren van opvoedkundige fouten uit het verleden. Let wel; Een kans, geen garantie mensen. 😉

Luiers! | En dan niet de prijs natuurlijk, maar meer de maat. Ienieminie pamperkontje in the house!

Tradities! | Toen ik jong(er) was, vond ik tradities burgerlijk, maar zo op mijn 34e omarm ik ze. Het zijn bijna rotsen in de branding. Wat er ook gebeurt, sommige dingen veranderen niet. En na drie keer mag je wat mij betreft wel van een traditie spreken. Van het wiegje waar alle kinderen in hebben gelegen tot het geboorteschilderij dat schoonmoeders altijd maakt. Ik hou er van!
 
Lees ook: Angst van een moeder
 

Mooi!

Zo, dat zijn al veel mooie redenen waarom ik het geweldig vind om moeder van drie kinderen te mogen zijn. En er zijn nog zoveel meer. Zoveel momenten die ik voor lief neem, niet bij stil sta of gewoon vergeet. Dit zijn nog een paar:

Driemaal is scheepsrecht. | Wel ja, ik gooi er nog een spreekwoord tegenaan. Als het om mijn kraamtijd gaat, kijk ik er met plezier op terug. Van het niet ontvangen van bezoek op de dag van mijn bevalling tot het genieten van de zorg van mijn kraamverzorgster. De klik was er. Ze was kundig. En ik liet het los, liet het gaan en genoot.

Liefde x 3! | Toen ik zwanger was van Bas vroegen we ons af of het mogelijk was om net zoveel van een ander kind te houden als van je eerste. Kun je met heel je hart van iemand houden en daarna van nog één en nog één? Yes you can! 

Post en bezoek. | Krijg je er inderdaad minder van bij de tweede en opvolgende kinderen? Ik heb werkelijk waar geen idee! Elk kaartje, cadeautje en berichtje dat we hebben mogen ontvangen was zo fijn en welkom.

Uniek. | Elk persoon is uniek. Hoe leuk het ook is om te kijken naar de overeenkomsten tussen de kinderen, het is des te leuker om van elk kindje juist datgene te ontdekken wat hem of haar uniek maakt en persoonlijkheid geeft. Het blijft zo bijzonder dat we drie unieke persoontjes op de wereld hebben mogen zetten.
 
 
 

Wat vind jij of lijkt jou het mooiste aan moeder zijn?

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond