Home » Moeder dochter uitje: kamperen in Drenthe

Moeder dochter uitje: kamperen in Drenthe

Op mijn bucket list heb ik o.a. staan dat ik graag met de meiden afzonderlijk een paar dagen weg wil. Dit had ik voor in de toekomst in gedachten, totdat een collega begin dit jaar vertelde dat ze een caravan op de kop had getikt en deze ging renoveren. Ik heb toen gelijk tegen haar gezegd dat Rosalie en ik wel haar vernieuwde caravan wel wilden testen. Dat mocht en mijn collega zou een leuke kindvriendelijke camping voor ons zoeken. Detail, ik ben geen kampeerder 🙂

Verrassing!

Een week voor vertrek lieten de weervoorspellers nog mooie zonnetjes zien dus ik gaf mijn collega groen licht en vertelde Rosalie het grote nieuws. Ik had daar expres mee gewacht tot ik zeker wist dat we weg zouden gaan. Zoals ik al verwachtte was ze erg enthousiast en begon ze gelijk nachtjes te tellen haha…

Lees ook: Onze vakantie op een minicamping in Zeeland

Kamperen in Drenthe

Wat hebben wij leuke dagen gehad! Helaas was het minder mooi weer maar wij hebben echt genoten. Wij zijn naar de Camping ’t Torentjeshoek in Dwingeloo geweest. Een mooie camping, niet te groot, goede faciliteiten, kindvriendelijk en in het bos. We hadden onze eigen fietsen mee. Mijn collega had de dag ervoor al de caravan op de camping gezet dus we konden ons gelijk installeren en met ons avontuur beginnen. Yay!

Davidsplas

Over de camping struinen, over boomstronken lopen, bomen beklimmen, op avontuur in het bos… Rosalie vond het fantastisch. Ook ons rondje op de fiets was een succes. Wat een prachtig omgeving! Bij de Davidsplas zijn we even gestopt omdat ik een foto wilde maken. Er zaten 2 oudere dames te genieten op een bankje. Een van de dames wist ons het verhaal van de Davidsplas te vertellen. Heel interessant! Dan gaat zo’n omgeving toch meer voor je leven. Erg leuk. Zo’n gezellige dag eindig je natuurlijk met pannenkoeken, Rosalie dan hè. Bij Café de Bospub hebben wij heerlijk gegeten.

Activiteiten

De volgende dag gingen wij weer op avontuur in het bos. Gezellig spelletjes gedaan in de caravan. Stenen gezocht om tattoo stickers op te plakken en een beetje aan het knutselen geweest. In de middag zijn wij naar Dwingeloo gefietst voor lekkere ijsjes en nog een keer uit eten. Bij de Zaagkoele heeft Rosalie weer een heerlijke pannenkoek gehad, gewoon omdat het kan.

Sterrenkijken bij Planetron

Daarna zijn wij naar Planetron Dwingeloo gefietst voor een Sterrenkijkavond, ‘een educatieve avond voor jong en oud over sterren, planeten en ruimtevaart’. Van te voren had ik een plekjes voor ons gereserveerd. Het was een leuke avond met veel informatie. Echt een aanrader! Jammer dat het bewolkt was dus we konden helaas niet de ruimte in kijken. Dat was fantastisch geweest. Reden om nogmaals naar de Planetron te gaan.

Lees ook: Kindvriendelijk uitje: met de boot naar Duits schiereiland Borkum

Camping life

Camping life is dat je naar een gebouw moet lopen om naar het toilet te gaan, om te douchen en de vaatwas te doen. Rosalie vond dat geweldig. Mama, mag ik alleen naar de toilet? Ze vond het maar wat stoer! Ik vond het erg fijn dat de camping gebruik maakt van pasjes voor het douchen en warm water. Dat is ideaal aangezien dat allemaal van te voren regelen is.

Zwemmen

Zaterdagochtend zijn wij naar Beilen gefietst om naar het zwembad te gaan. Rosalie wilde heel graag zwemmen. Dichtbij de camping is alleen een buitenzwembad en die was nog te koud in mei. Dan maar een eindje fietsen.

Moeder dochter uitje

Al met al een paar heerlijke dagen gehad! Rosalie had mij even helemaal voor zichzelf. Zij genoot en ik genoot van haar. Erg fijn om zulke mooie herinneringen met haar te maken.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond