Home » Ik mis mijn ‘oude ik’ na borstkanker behandelingen

Ik mis mijn ‘oude ik’ na borstkanker behandelingen

Dit weekend had ik een fotoshoot en toen ik de foto's terug zag besefte ik dat ik mijn oude ik mis. Hoe kan je veranderen in een jaar tijd na borstkanker

Afgelopen weekend had ik een fotoshoot en toen ik de foto’s terug zag besefte ik dat ik wel heel erg mijn oude ik mis. Hoe erg, voor mijn gevoel, kan je veranderen in een jaar tijd?

U heeft borstkanker

Vorig jaar in april kreeg ik de diagnose borstkanker met uitzaaiingen in mijn rug. Ik zat op het randje, maar ze gingen toch nog voor genezing. Nadat mijn behandelplan bekend was, was ik klaar om ertegen aan te gaan. Na twee chemo’s liet ik mijn haar eraf scheren. Met twee mooie pruiken en tienduizend verschillende mutsjes kwam ik de chemo’s, dubbele borstamputatie en bestralingen goed door. Om iedereen op de hoogte te houden heb ik een website gemaakt speciaal over mijn borstkanker: justjoyce.nl

Mijn uiterlijk veranderde

Door alle behandelingen ben ik veranderd. Ik had mooi lang dik haar en nu is het kort. Ook ben ik wel wat kilootjes aangekomen. Dankzij alle behandelingen en de hormoontherapie heb ik nu meer buikvet dan ooit. Mijn gezicht is iets boller. En ook mijn borsten zijn veranderd. Ach, veranderd.. eerst had ik een G-cup en nu heb ik borstprotheses maat D. Dat is echt een super groot verschil. Maar ooit, als mijn ct-scan goed is, krijg ik nieuwe borsten van mijn buikvet.

Een confronterende fotoshoot

Na alle intensieve behandelingen is mijn haar weer gaan groeien en inmiddels heb ik weer een normale coupe. Maar dit is niet wie ik ben. Ik heb nooit kort haar gehad en weet dus niet goed wat ik ermee aan moet. Regelmatig voel ik mij gewoon onzeker over mijn uiterlijk. En toen kwam die fotoshoot. Een week van tevoren werd hij afgesproken en kregen we kleding voorschriften. Spijkerbroek en wit shirt. De week voor de fotoshoot had ik het ontzettend druk en niet echt de tijd om iets nieuws te kopen. Kort gezegd, ik voelde mij niet op mijn gemak en dat is te zien. De foto’s zijn genomen terwijl wij in de zon kijken, dus we knijpen allemaal met onze ogen. Daardoor lijkt je gezicht al iets boller en als je gezicht al wat voller is. Ach, je snapt mij.

De tranen rolde over mijn wangen

De foto’s werden snel gemaakt en ik kreeg toen al het gevoel dat dit geen mooie foto’s zouden zijn. Na afloop kreeg ik ook nog de opmerking dat ze kon zien dat ik aan het sparen was voor mijn borsten. Mijn buik was dikker dan normaal. Die opmerking voelde naar, heel naar. En toen kreeg ik dus die bewuste foto’s te zien. Ik zie eruit als een dik propje. Een dik en vooral lelijk propje. De tranen rolden over mijn wangen. Ik voelde mij al onprettig met mijn lijf, maar door deze foto’s voel ik mij ontzettend lelijk. En het erger is, ik kan er niks aan doen.

Niet erom gevraagd

Ik kan er niks aan doen dat mijn lijf is veranderd en mijn haar kort. Het was een behoorlijk pittig jaar en door die fotoshoot ben ik het gaan beseffen. Kanker heeft mij veranderd, heel erg veranderd en ik haat het. Meer dan ooit. Ik heb wel gevraagd of ik een nieuwe shoot mag doen met kleren die wel fijn zitten. Maar dat willen ze niet omdat dit een herinnering en ze al blij zijn dat ik erop sta. Gelukkig hebben we wel afgesproken dat ik mag kiezen welke foto op wordt gehangen, maar dat is een bittere pil. Ik wil niet herinnert worden aan het jaar en hoe ik ben veranderd.

Dankbaar voor mijn vrienden en familie

Gelukkig heb ik hele lieve vrienden. Ik appte de foto en vroeg hoe ze hem vonden. Gelukkig gaven ze mij gelijk, maar stuurde mij ook andere foto’s waar ik wel leuk op sta. Dat voelde als iets beter. En ook mijn zus wist precies wat ze moest zeggen. Maar het feit blijft, ik ben veranderd. Heel erg veranderd en mis mijn oude ik meer dan ooit. Dus mocht iemand hier de gouden tip hebben hoe ik weer blij met mezelf kan worden, let me know!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond