Home » Mini mijlpaal #2: Bas is 5 maanden

Mini mijlpaal #2: Bas is 5 maanden

Voor alles is een eerste keer. Het eerste hapje of eerste keer lopen zijn leuk, maar dat is hier nog niet aan de orde. De eerste keer ziek worden is ook een mijlpaal, maar geen leuke! Helaas mocht Bas deze wel beleven. Aangezien hij niets binnenhield is het vermoeden een maagvirus.  Zijn maandelijkse update heb ik daarom verplaats naar deze week en met deze blog laat ik je die foto’s zien en praat ik je bij over zijn afgelopen maand.

vijf maanden

Ontwikkeling

lichamelijk

De grootste lichamelijke ontwikkeling die Bas heeft gemaakt is het omrollen van rug naar buik. Helaas was ik daar de eerste keer niet bij. Sterker nog, niemand was bij deze mijlpaal. Maar gelukkig had hij de smaak te pakken en na het eerst op film te zien, mocht ik het ook een keer in het echt aanschouwen. Ook is hij op dit moment volop zijn stembanden aan het ontdekken, hij “schreeuwt”, kirt en maakt hele hoge geluidjes. Kruipen doet hij nog niet, maar om zijn as draaien lukt perfect. Stilliggen is er niet meer bij, de foto’s maken deze maand was dan ook een ware uitdaging!

eten

In eerste instantie wilde ik Bas deze maand zijn eerste hapje laten eten, maar ik ben nog heel erg aan het twijfelen. De adviezen zijn allemaal zo tegenstrijdig. Waar de één zegt vier en weer een ander vijf maanden een mooi moment om hiermee te beginnen, lees ik ook vaak dat ze juist de eerste zes maanden genoeg hebben aan melk. Ook ben ik aan het overwegen om hem zijn eerste hapjes via de Rapley methode aan te bieden; uit het vuistje dus. En ook dan is het advies om te wachten tot je kindje minimaal zes maanden is.

slapen

Doorslapen doet hij meestal niet. Of dit komt doordat hij borstvoeding krijgt, weet ik niet. Allebei onze kinderen zijn geen doorslapers, we zijn er aan gewend en vinden het niet heel erg. Aangezien Mila heel lang bij ons heeft geslapen en het nu lastig vindt om alleen te slapen, vinden we het belangrijker dat beide kindjes in hun eigen bedjes liggen dan dat ze de hele nacht doorslapen. Maar ik kan niet ontkennen dat we het erg fijn vinden als we ’s morgens ontdekken dat we er niet uit zijn geweest.

Mijlpaal foto’s

Outfit van de maand

Zoals ik hier al vertelde, hield ik de ontwikkeling van Bas bij met maandelijkse groeifoto’s. Nu ik mijn hersenspinsels met jullie deel op mamaLou blogt, verwerk ik deze foto’s in een maandelijkse online update en hier horen leuke kleertjes bij. Vorige maand kocht ik zijn outfit via Instagram bij Te Koddig en ja, daar was ik zo gelukkig mee dat ik Kim ook deze maand heb gevraagd om iets moois te maken. Zowel voor Bas als voor Mila, want naast de groeifoto’s maakte ik ook broer en zus foto’s. De outfit van Mila completeerde ik met een zwart shirtje met een wit konijntje, helemaal passend bij de kleertjes van Bas. Deze kocht ik ook via Instagram en vond ik met de hashtag #instagramkoopjeshoekkids. Het spijkerbloesje van Bas komt wel uit de winkel; Zara.

Vraag van de maand

Achterop de mijlpaalkaarten van Pauline Oud staan vragen en de vraag die hoort bij de kaart “Kijk, hier ben ik 5 maanden oud!” luid:

Waar lacht jouw baby nu het hardst om?

Zodra hij je ziet of gewoon blij is dan schaterlacht hij. Het grappigst vind ik het als hij lacht tijdens het aan en uitkleden, dit kietelt kennelijk. Maar het hards lacht hij om grote zus; zij maakt regelmatig grapjes met hem en dit vindt hij echt geweldig.

Ik zou het leuk vinden als je jouw antwoord op deze vraag in de reacties achterlaat. ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond