Home » Mila is vijf jaar. Hoera! Hoera!

Mila is vijf jaar. Hoera! Hoera!

Egel traktatie met eierkoek

Vandaag 5 jaar geleden werd er een meisje geboren. Niet zomaar een meisje, maar mijn dochter. Met haar geboorte werd ik moeder. Er is niets op de wereld wat zo bizar bijzonder is en tegelijkertijd zo bijzonder gewoon. Al vijf jaar mag ik mijn best doen. De ene dag is de andere niet. Het beste beentje voorzetten is niet altijd haalbaar, maar liefde is vergevingsgezind. Ze is gelukkig ook niet zo streng. Soms moet ik namelijk mijn excuses aanbieden. Omdat ik te ongeduldig ben of omdat ik het mis had. Het geeft vaak niet. Echt niet hoor mama verzekert ze me dan er nog bij. Het is een lieverd, met soms kuren en net zo eigenwijs als haar moeder. Wat vooral blijft hangen is haar vrolijkheid.

Vandaag is ze vijf! 

Dat hebben we dit weekend uitgebreid gevierd. Zaterdag had ze haar allereerste kinderfeestje waar moeders veels te veel kinderen voor had uitgenodigd. Alle uitgenodigde vriendjes en vriendinnetjes waren er, een pak van mijn hart. Rapunzel kwam langs, ze sneed samen met Mila de taart aan, bracht bij iedereen glittertattoos aan, las een boekje voor en ging met iedereen op de foto. Het uurtje vloog voorbij. De foto’s heb ik gemaakt met mijn polaroid camera en hierna hebben de kinderen een fotolijstje om hun eigen foto geknutseld. In theorie een prachtplan, in de praktijk had ik te maken met een tekort aan handen, lijm dat niet wilde plakken en kindjes die hele bouwwerken wilden maken. Maar ze hadden lol, de taart was lekker en de toen bijna jarige voelde zich jariger dan ooit.

Zondag kwamen vrienden en familie langs om het nog eens dunnetjes over te doen. De taart was wederom te pruimen en het gezelschap was goed. Het is alleen helaas weer gebleken dat je lang niet iedereen spreekt.

Egel traktatie met eierkoek

Traktatie: egeltjes van eierkoek

Vandaag ronden we de boel af; ze mag trakteren op school. Gisteravond ben ik aan de slag geweest. Een half uurtje en het was klaar. Niet moeilijk als het makkelijk kan en zeker niet na zo’n feestweekend. Ze trakteert herfstige egeltjes. Chocoladepasta, hagelslag, 2 rozijntjes en een kleine eierkoek waren de benodigdheden.

Ik ben tevreden. En mijn meisje is dat ook. Vandaag is ze vijf jaar geworden. Hoera!
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond