Home » Mijn voorkeur voor gouden sieraden

Mijn voorkeur voor gouden sieraden

Mooie sieraden maken wat mij betreft een outfit echt af. Of het nu een tijdloos stuk is zoals een gouden armbandje of juist een trend item zoals celestial jewellery en edelsteen sieraden maakt dan niet veel uit. Belangrijker is het materiaal. Ik draag zowel gouden als zilveren sieraden, maar heb een sterk voorkeur voor goud.

Goud en je huidskleur

Passen sommige kleuren beter bij een bepaalde huidskleur? Zeker! Meer specifiek de ondertoon van je huidskleur. Je kunt hierbij onderscheid maken tussen warme en koele tonen. Bij een koele ondertoon passen zilveren sieraden beter en bij een warme ondertoon goud en roségoud. Bij een donkere huidskleur, snel bruin worden in de zon, bruine ogen en dito haar behoor jij tot team warm. En met blauwe of groene ogen, een huid dat snel rood wordt of verbrand door de zon kun je jezelf scharen tot kamp koel.

Ook al vind ik dat je vooral moet dragen wat je mooi vindt, zie ik wel dat een 14k gouden armband beter matcht met mijn donkere huidskleur.

Goud straalt luxe uit

Naast dat het beter bij mijn huidskleur past, vind ik, en vele met mij, dat goud een luxe uitstraling heeft. Dat zal vast ook te maken hebben met dat we weten dat goud qua materiaal meer waard is. Los van de economische waarde glanzen (goed verzorgde) gouden sieraden je mooi tegemoet. Bij een feestelijke gelegenheid zou daarom mijn voorkeur uitgaan naar tijdloze, maar prachtige sieraden zoals Isabel Bernard damessieraden.

Goud blijft lang mooi

Mijn persoonlijke ervaring is dat gouden sieraden langer mooi blijven. Vooral zilveren oorbellen gaan bij mij snel oxideren, wat een bruin/zwarte kleur oplevert. Het is niet heel raar, maar heel jammer. Tot nog toe heb ik deze ervaring niet met goud. Hooguit wat dofheid wat zo weggepoetst is met groene zeep en een doekje.

Schoonmaaktip: Leg je gouden sieraad in een sopje van groene zeep. Borstel het vervolgens voorzichtig af met een zachte tandenborstel. Hierna spoel je het af met water dat lauwwarm is. Tot slot droog je de boel af met een pluisvrije doek zoals flanel en wrijf je je sieraad op met een gouddoekje.

Voorkeur zilver of gouden sieraden

Mijn collectie sieraden bestaat uit zowel zilveren als gouden sieraden. Van beide materialen koop of krijg ik als cadeau geregeld wat bij. Wat ik draag is afhankelijk van mijn outfit, stemming en de gelegenheid. Als ik puur naar het materiaal kijk, kies ik absoluut wel voor goud.


Ook leuk om te lezen:••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond