Home » Mijn haat-liefde verhouding met fopspenen

Mijn haat-liefde verhouding met fopspenen

De keuzes die je als ouders bij een pasgeboren kind maakt, volgen elkaar in razend tempo op. Soms leuke dingen, soms minder leuke en soms noodzakelijk kwaad. Dat laatste vooral hé… Je hebt het niet voor het zeggen, maar het is fijn als je kleine een beetje goed slaapt. Of dat nu overdag of ’s avonds is. Sommige kinderen kunnen hier wel wat hulp bij gebruiken omdat ze een enorme zuigbehoefte hebben. Dan komt een speen goed van pas. Twee van mijn meiden hebben beiden een speen gebruikt.

Speen voor zuigbehoefte

Rosalie heeft ongeveer een jaar een speen gehad. Ze wilde het vooral hebben als ze moe was en als ze naar bed ging. Een speen helpt niet alleen bij zuigbehoefte, maar kan ook troost bieden. Even tot rust komen. Op de crèche en bij de gastouder, kreeg ze het alleen als ze naar bed ging. Het afleren ging bij haar gelukkig makkelijk; voor haar eerste verjaardag hebben wij haar speen weggegooid.

Haat-liefde verhouding met fopspenen

Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik een haat-liefde relatie had met die speen. Liefde, omdat het haar hielp om rustig in slaap te vallen. Heel fijn! Maar tegelijkertijd was ik er niet zo blij mee. Als het in de nacht uit haar mond was gevallen bijvoorbeeld. Of de angst om de speen echt kwijt te zijn. Geloof me, dat wil je niet. Gelukkig kun je makkelijk online fopspenen kopen. De keuze om uit te kiezen wat je kind fijn vind, is reuze.

“Duim”zuigen

Mijn derde meid doet het lekker anders. Ze zuigt op haar wijsvinger en middelvinger. Super handig! Die heeft ze altijd bij de hand ;-). Aangezien ikzelf op mijn duim zoog toen ik klein was, heb ik er geen moeite mee. Ja, het wordt een dingetje om het haar af te leren en dat zal vast langer duren. Maar hé, ik hoef ’s nachts mijn bed niet uit, ik hoef niet te kiezen welke het beste voor haar is en ze zal ze nooit kwijt raken. Ik hou ervan.

 

Foto van baby met speen van Phuriwatt Seesuk via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond