Home » Mijn favoriete websites en apps voor mobiel bloggen

Mijn favoriete websites en apps voor mobiel bloggen

mobiel bloggen

Waar haal je toch de tijd vandaan? Een vraag die ik geregeld hoor wanneer men ontdekt dat ik naast een gezin en baan ook twee blogs heb. Het werkelijke antwoord is natuurlijk dat ik vooral tijd tekort kom, maar het is allemaal zo leuk dat ik vooral kijk naar de mogelijkheden. Ik reis op een werkdag namelijk minimaal twee keer een uur heen en terug. Ik zou een boek kunnen lezen, een gesprekje aanknopen met een random iemand of gewoon genieten van niets doen. Dat doe ik allemaal weleens, maar meestal ben ik aan het werk voor mezelf. Een blog schrijven, social media bijwerken, emails beantwoorden of pitchen op een opdracht. Mobiel bloggen is voor mij een uitkomst en zonder deze websites en apps zou het niet mogelijk zijn.

Foto’s verkleinen

Waar ik al snel achterkwam nadat ik drie jaar geleden begon met bloggen, is dat er zoveel meer bij komt kijken. Een simpele foto toevoegen aan je tekst bijvoorbeeld. Het uploaden zelf en koppelen aan je artikel is appeltje eitje. Het proces voor het uploaden vergt alleen ook wat aandacht. Zo is het zaak om niet al te grote bestanden te uploaden. Dit vertraagt namelijk je site enorm. Ook is het belangrijk om je afbeelding met een logische naam op te slaan. Gelukkig kan ik ook de foto’s op mijn mobiel van een passende naam voorzien. Mijn afbeeldingen verkleinen doe ik via fotoverkleinen.nl. Je upload de foto en kiest vervolgens met hoeveel procent je de foto wil verkleinen.

Waarom dit allemaal zo belangrijk is? Voor de gebruikerservaring van een lezer en voor de zoekmachines. Een lezer wil een site die lekker snel laad en de zoekmachines willen snappen wat er te zien is op je afbeelding en waar je tekst over gaat.

Gratis ontwerpen met Canva

Het moment dat Canva ook met een app kwam, heb ik enorm totoegejuicht. Canva is een gratis designtool waarmee je zelf heel makkelijk van alles kunt ontwerpen. Je kunt kiezen uit duizenden sjablonen voor social media en je blog. Canva is trouwens niet alleen handig als je blogt, maar is ook superfijn als je bijvoorbeeld een uitnodiging wil maken of een ontwerp voor op een taart. Ik gebruik het zakelijk voor bijvoorbeeld een Instagram afbeelding zoals onder aan dit artikel en privé bijvoorbeeld voor save the dates en uitnodigingen.

Na een beetje aanpassen is dit het resultaat op een taart

 

Mobiel bloggen

Om überhaupt mobiel goed uit de voeten te kunnen is niet alleen je internetabonnement belangrijk, maar ook je toestel. Mijn Samsung S9+ en ik zijn wat dat betreft een goede match. Ik maak er de mooiste foto’s mee en hij heeft veel ruimte. Wat ook wel nodig is voor alle apps die ik gebruik voor mobiel bloggen zoals Google Analytics, Paginabeheer voor Facebook en Pocket.

Bewaren voor later met Pocket

Dat is ook de laatste website, of eigenlijk app, die ik wil delen. Met Pocket kun je alles wat je online tegenkomt, bewaren voor later. Vaak kom ik per toeval iets tegen dat ik heel graag wil lezen, maar op dat moment geen zin in of tijd voor heb. Met de Chrome extensie van Pocket kun je die heel makkelijk bewaren om later op je gemak nog eens naar te kijken. Daar gebruik ik onderweg dan weer de app voor. Ook kun je tijdens het opslaan een tag toevoegen om orde in alle artikelen aan te brengen. Uiteraard heb ik een tag bloggen.

 

Foto mobiel van Tero Vesalainen via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond