Home » Een middagje gamen met deze korte spelletjes!

Een middagje gamen met deze korte spelletjes!

winning moves spelpakket

Helaas hebben mijn kinderen en ik de afgelopen weken regelmatig samen doorgebracht vanwege quarantaine. Hoe leuk is het om dan samen spelletjes te spelen. Wij kregen drie geweldige spellen binnen die we direct hebben gespeeld. Misschien ook iets voor jullie als je weer thuis zit!

Quarantaine? Game middag!

Ik heb nog geen normale week gehad in januari. Of de helft van mijn klas (ik ben juf) was er niet, of mijn kind moest onverwachts thuis blijven omdat er geen leerkrachten hadden en daarna had ik zelf corona. Dat binnen hangen is ook niks, dus toen we een doos vol spelen van Winning moves kregen wisten wij wel wat we gingen doen. Snoepjes klaar? Drinken gereed? Gamen maar!

Biggen spel

Biggen klaar? Gooien maar! Ik ken dit spel nog van mijn eigen jeugd en vond het toen al geweldig. Die biggetjes voelen zo lekker in je hand en het is weer even iets anders dan met dobbelstenen gooien. Dit spel voelde weer helemaal als vanouds en mijn zoon koos deze om als eerste te doen. Mag ik trouwens zeggen dat ik dit doosje super handig vind gemaakt? Je stopt het overal in, kan tegen een stootje en je hebt alles bij elkaar. Geweldig om mee te nemen op vakantie! Het past gewoon in je handtas. Ideaal

inhoud biggen

Biggetjes klaar? Spelen maar!

Het spel is trouwens super simpel. Je gooit de biggen en kijkt hoe ze liggen. Met elke stand kan je punten verdienen. Hoe moeilijker, hoe beter. Maar je kan ook punten verdienen door de uitkomst van je tegenstander te voorspellen. Raad je het juist dan verdien je punten. Maar zeg je het verkeerd dan gaan die punten van jouw score af. Wie als eerste 100 punten heeft wint, maar pas op. Het kan ook zo zijn dat je opnieuw moet beginnen. Dit tot grote hilariteit van mijn zoon, want je raadt vast wel wie opnieuw moest beginnen!

Top Trumps dinosaurussen

Na biggen koos Joshua voor de dinosaurussen. Een iets lastiger spel omdat je hiervoor moet kunnen lezen. In ieder geval is cijfer herkenning wel erg belangrijk als je dit spel leuk wil vinden. Of je moet het niet erg vinden om uit te leggen waarom juist dat getal hoger is. En laat dat ons nou allemaal niet uit maken.

spelen met dinokaarten

In dit handige doosje zitten 33 kaarten met verschillende weetjes en al hun gegevens zoals hoogte, gewicht, lengte, intelligentie, leeftijd en een Top Trump score. Je verdeelt de kaarten over de spelers. Iedereen houdt het stapeltje in de hand. De eerste speler legt zijn kaart neer en noemt een feit. Bijvoorbeeld mijn dino kan 85 jaar worden. Daarna leggen de andere spelers hun kaart op tafel. Degene met de hoogste leeftijd wint alle kaarten van die ronde. Daarna is de volgende en zo ga je door tot er nog maar 1 persoon kaarten heeft. Hij of zij is de winnaar!

wining moves dinosaurussen

Kies het hoogste getal

Joshua had al gelijk door dat je voor het hoogste getal moest gaan. Met een hoogte van 1 meter weet je zeker dat je niet gaat winnen. Als je van tevoren alle woorden doorneemt en zegt wat er staat dan kunnen kinderen die nog niet goed kunnen lezen dit spel prima spelen. Het duurde wel lang voordat iemand zijn kaarten kwijt was. Maar gelukkig heeft dit spel ook als optie dat de kaarten die verliezen weggelegd worden. Dan gaat het spel al wat sneller. In ieder geval hadden we een hoop lol en zijn we meer te weten gekomen over de dinosaurussen.

Vijf voetballers op een rij met Match

Vier op een rij kende ik al, maar van Match had ik nog niet gehoord. Wat een hoop leuke varianten zijn daarvan! Wij hadden voor de voetballers gekozen, hoewel Joshua stiekem Mario leuker had gevonden. Maar hoe dan ook, onze gamemiddag ging door met het op een rij leggen van voetballers. Want dat doe je bij Match World Football Stars. Door blokjes door de ruimtes te duwen moet jij ervoor zorgen dat je vijf dezelfde voetballers op een rij krijgt. Horizontaal of verticaal, dat maakt niet uit.

winning moves Match

Handige meeneemdoos

Ook dit spel bevat weer een super handige doos die je overal tussen kan stoppen. Ideaal voor in onze vouwwagen. Daarnaast ziet het er ook gaaf uit. Om de case te openen moet je wel even hard trekken en soms kan dat tot gevolg hebben dat alles eruit vliegt. Maar hoe dan ook, het spel is leuk. Je zit allebei aan een kant en trekt twee kaarten die je voor je neerlegt. Eén blokje haal je eruit. Dat is je begin blokje. Daarna kies je een blokje dat je eruit wil duwen. Het blokje dat je vast hebt duw je tegen het blokje dat je eruit wil hebben. Het blokje dat bij je tegenstander ligt kan hij weer gebruiken. Op elk blokje zitten zes voetballer, dus onthoud goed wie je waar stopt.

football gevallen

Het is een tactisch en soms lastig spel. Je tegenstander kan makkelijk jouw hele rij in de war schoppen. En wat gebeurt er als jij maar niet die vijfde speler kan pakken? Het zorgde soms voor een hoop frustratie, maar ook hilariteit. Je kan een punt krijgen bij elke goed gemaakte rij. Is jouw rij dezelfde speler als op één van de kaartjes dan verdien je 2 punten. Is één van die kaartjes van jouw tegenstander? Dan zijn de punten helaas voor hem. Het is een leuk spel, maar na één potje ben je er wel even klaar mee. Gelukkig is hij wel leuk genoeg om de volgende dag weer gepakt te worden!

Zit jij in quarantaine met jouw kids of zoek je spellen voor een middag vol plezier? Dan zijn deze korte spellen zeker een aanrader!


lees ook de volgende spellen reviews:••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond