Home » Met kinderen naar Curaçao | Liefde voor mijn roots meegeven

Met kinderen naar Curaçao | Liefde voor mijn roots meegeven

Onze vakantie van vorig jaar is nog altijd een veel besproken onderwerp. We zijn voor het eerst met kinderen op vakantie naar Curaçao geweest. Wat hebben we genoten! Curaçao is echt een leuke vakantiebestemming, ook met kinderen. Voor mij was het natuurlijk extra speciaal, want mijn familie zag de kinderen voor het eerst. Dat is toch anders dan foto’s en filmpjes via Whatsapp of Facebook.

Met kinderen naar Curaçao

De vlucht ernaar toe was wel een beetje zwaar, al hebben de meiden het heel goed gedaan. Een dingetje was wel, dat de tweeling toen nog geen eigen stoel hadden. Dus we hadden allebei de hele vlucht een kind op schoot. Niet heel relaxed, maar wel te doen. Lang leve het entertainment tv aan boord, boekjes, speeltjes, lekkers en borstvoeding. De vlucht terug was overigens easy peasy. De nachtvlucht is goed te doen.

Een paar weken voor onze vakantie zijn mijn ouders terug gegaan naar Curaçao, dus hadden we het geluk dat wij bij hun konden blijven. Heel fijn! Extra doel van deze vakantie was de meiden zoveel mogelijk mijn roots meegeven. Voor mij hield dat in contact met familie, lekker eten, het buiten leven, zee, strand en hun Curaçao laten zien. Er is veel te doen en te zien dus manlief had na een dag of twee of zo bedacht dat het wel een goed idee zou zijn om de dingen die we wilden doen te plannen.

Met kinderen naar Curaçao

Lees ook: Paspoort verlopen? Visum nodig? Dit zijn de aanvraagtermijnen van je vakantiepapieren

Uitjes plannen

Pfff… Alsof ik daar zin in had! Waren we lekker op vakantie. En toch moest ik met die verrekte agenda aan de gang. Dus dat, daar zat ik dan met mijn chagrijnige kop dingen in te plannen. Zucht! Achteraf moet ik toch toegeven dat het een goed idee was. We hadden de agenda niet strak gepland. Er was voldoende ruimte om andere dingen te doen en als het toch niet uit kwam, veranderden wij onze plannen. Dikke prima. Hierdoor hebben we alles gedaan wat we wilden doen en meer.

Doen op Curaçao

Wat we allemaal gedaan hebben? Heb je even … 🙂 

 • Punda bezocht: lekker slenteren in Willemstad. Uiteraard over de brug lopen. Drankje doen bij de Iquana Café aan de Handelskade. Overdag maar ook een keer ’s avonds. Dat kan mooi als je oppas hebt.
 • Sea Aquarium: leuk uitje met kids. Er zijn verschillende shows o.a. van de zeeleeuwen en de dolfijnen
 • Sambil Curaçao: dit is een groot shopping mall, waar je ook bijv naar de bioscoop kunt of bowlen, wat wij gedaan hebben. Oh ja, en lekkere ijs eten. 

 • Gezwommen bij Parasasa beach, Daaibooi, Kleine Knip, Playa Porto Mari, Blue Bay. Er zijn heel veel stranden op Curaçao. Als je met kinderen gaat en je wilt daar een hele dag zijn dan zou ik kiezen voor een strand met faciliteiten zoals toilet en kiosk/restaurant.
 • Landhuis Knip: hier is het Tula Museum. Ze bieden een leuke en interactieve rondleiding. Echt de moeite waard.
 • Landhuis Savonet: hier zijn we voor het eerst geweest. Zonder rondleiding alles bekeken aangezien we net de Christoffelberg hadden beklommen. 
 • Christoffelberg beklommen: een beste klim, maar zeer de moeite waard. Het uitzicht, wanneer je eenmaal boven bent, is echt fantastisch!
 • Hato Caves: rondleiding gedaan door de grotten. Rosalie was zeer onder de indruk, mooi om haar zo mee te maken. 
 • Ostrich Farm: Jeepsafari naar de struisvogels.

 • Shete boka: 7 mondingen aan de noordkant van het eiland. De zee kan aardig tekeer gaan. Het water wordt in zo’n monding gedrukt en met kracht uitgespoten. Boka Pistol is mijn favoriet. Wauw…  Dit moet je gezien hebben!
 • Kura Hulanda: Museum over de slavernij.
 • Maritiem museum: het museum op zich is al leuk, want je krijgt een idee hoe groot de enorme tanks zijn. Maar ook de boottour is een aanrader. Je gaat dan echt de haven in.
 • Kruidentuin Dinah Veeris: vond ik erg leuk om te zien. Een volgende keer zou ik toch graag een rondleiding willen. Ik zou meer over de flora en fauna van Curaçao willen weten. 

 • Otrabanda, Rif Fort en Brionplein: op Brionplein hebben de kids heerlijk bij het speeltuintje gespeeld. Ijsje erbij met uitzicht op de haven… Heerlijk!
 • Aloe Vera Plantation: hier hebben we niet veel gezien. De kinderen sliepen in de auto. Het was een spontane actie. Wel heb ik de winkel bezocht en heb ik daar de body gel van Curaloe gekocht. Super goed spul. Helemaal als je lek geprikt bent. Ook te gebruiken als aftersun. Daarvoor gebruik ik het nog steeds bij de kinderen. Het is trouwens ook in Nederland te verkrijgen bij de Dio drogist.

Tip: Auto huren

Wij hebben in de drie weken dat we er waren veel gezien en gedaan.. Prima te doen. Wat wel een must is, is een auto huren. Al is het maar voor een paar dagen. Met de auto zie je veel meer van het eiland. Ook wanneer je vakantie alleen bestaat uit zon, zee en strand.. Curaçao heeft immers 37 stranden!

Gezien het feit dat Rosalie het nog steeds over onze vakantie heeft, is het doorgeven van mijn liefde voor Curaçao aardig gelukt volgens mij.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond