Home » Met deze tips lijk je nooit meer voller dan je bent!

Met deze tips lijk je nooit meer voller dan je bent!

Niet iedereen heeft maatje 38 en dat is ook helemaal niet erg. Maar soms trekken we dingen aan die ons net even wat voller maken dan we eigenlijk zijn. Dat is helemaal niet nodig. Met deze tips lijk je nooit meer voller dan dat je bent.

Zwart kleed af

Een veel gehoord advies. Trek zwarte kleding aan, want dat kleed zo lekker af. Waar, maar niet als je één grote vlek bent. En als je dan ook nog eens wijde kleding aantrekt, dan lijk je toch nog voller dan dat je daadwerkelijk bent. Combineer. Trek een gekleurd jasje aan op die zwarte broek en top. Dit zorgt ervoor dat je niet één grote massa wordt.

Goede BH

Een goede BH doet echt wonderen voor je figuur! Een verkeerde BH kan zorgen voor een extra stel borsten (bij een te kleine BH) of borsten die erg laag hangen (te grote of geen stevige BH). Of overal uitpuilende vetrollen.  Eens in de zoveel tijd checken of je nog de juiste BH maat draagt, is aan te raden.

Lees ook: Zelf je bh maat opmeten doe je zo!

Wijde kleding

Met wijde kleding probeer je vaak je buikje of andere vetjes te verhullen. Maar je verliest hierdoor je mooie vormen! Door alles te verhullen verlies je je silhouet en je raadt het al…. je lijkt één groot gordijn. Accentueer je pluspunten! Een riem om je smalle taille te benadrukken, een skinny jeans voor je slanke benen. Iedereen heeft pluspunten.  Benadruk ze!

Let op details!

Ga je nieuwe kleding kopen? Of wil je je kast uitmesten? Neem deze kledingpuntjes dan als uitgangspunt. Geen goed idee: een broek met een te krappe band in de taille, waardoor vetrolletjes op je heupen en buik er als het ware overheen gaan hangen. Ook niet (meer) doen: broekzakken die te ver uitstaan, knopen die net dicht kunnen waardoor de stof zich aanspant of te brede schouderpanden die je postuur verbreden.

Strepen of geen strepen?

Als je (te) zwaar bent werd altijd beweerd dat horizontale strepen op kleren een dikmakend effect hebben. Het accentueert de breedte van je lichaamsdelen. Horizontaal gestreepte kleren zouden dus vooral geschikt zijn als je te mager bent en wat dikker wilt lijken. (Uit recent wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit van York bleek echter dat proefpersonen mensen op foto’s met horizontaal gestreepte kleding juist slanker vonden lijken dan mensen met verticale strepen op de kleding.) Verticale strepen slanken ook af, maar het beste is het om kleding zonder strepen of motiefjes te dragen. Kleding in een effen kleur oogt het slankste.

Lees ook: Tijd besparen met het 5-piece french wardrobe

Dunne stoffen en gladde kleding

Dunne fijne stoffen kleden af, terwijl zware stoffen zoals stugge spijkerstof en ribfluweel, juist dikker maken. Broeken zonder zakken en knopen, in een donkere kleur met toelopende pijpen, kleden af, terwijl broeken met grote zakken, knopen op de band, ceintuurs en wijde pijpen, je dikker laten lijken. Heupbroeken maken extra dik, en steekzakken zijn helemaal af te raden. Ook rechte pijpen of uitlopende (wijde) broekspijpen maken je dikker. Toelopende pijpen maken je benen slanker. Ook jeans of broeken die corrigerend werken, zijn goed om slanker te lijken.

Mouwen en sieraden

Lange mouwen of halflange mouwen camoufleren dikke bovenarmen. Korte mouwen of blote armen ogen averechts als je dikke armen hebt. Niet handig om die aan te trekken. een lange ketting zorgt er ook voor dat je wat smaller lijkt. Je raadt vast wat een ketting strak om je hals met je doet…

Ondergoed

Als je te zwaar bent kun je beter hoog ondergoed dragen en geen kleine broekjes waar je vetrolletjes overheen gaan hangen. Het zit niet lekker en het staat niet mooi. Corrigerend, steunend ondergoed, wat niet te strak zit, heeft een afslankend effect. Het is niet sexy, maar geeft je figuur wel een boost! Ideaal als je die mooie strakke jurk toch wil dragen.

 

Wil je deze tips op Pinterest bewaren? Gebruik dan deze afbeelding.

 

Uitgelichte foto van vrouw die kleding past van Syda Productions via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond