Home » Met deze 3 tips vind jij de perfecte trouwlocatie

Met deze 3 tips vind jij de perfecte trouwlocatie

Ga jij binnenkort trouwen en zoek jij de perfecte locatie? Lees dan verder, want in deze blog geven wij jou drie tips om de perfecte trouwlocatie te vinden!

Ga jij binnenkort trouwen en zoek jij de perfecte locatie? Lees dan zeker verder, want in deze blog geven wij jou drie tips om de perfecte trouwlocatie te vinden!

Ik durf het wel te omschrijven als één van de meest bijzondere en mooie dagen uit mijn leven: de dag dat ik met mijn partner ging trouwen. Deze dag staat zeker wel in mijn top 3, samen met de geboorte van mijn tweeling en de trouwdag van mijn broer.
Wij trouwden in een prachtig, klein, wit kappelletje, zo’n 10 kilometer van ons huis vandaan. Voor ons de perfecte locatie en natuurlijk heel fijn dat het zo dichtbij was. Ook mijn broer trouwde vorig jaar op deze zelfde locatie, wat het nog bijzonderder maakte.
Maar de kans is natuurlijk groot dat jouw droomlocatie voor de bruiloft niet op zo’n korte afstand van je huis vandaan is. En dan is Nederland ineens heel groot, en waar begin je met zoeken? Goed nieuws, want met deze tips komt jouw perfecte trouwlocatie ineens een stuk dichterbij!

1. Gebruik het internet!

Goed, dat we tegenwoordig alles op internet kunnen opzoeken heeft natuurlijk z’n voor- en nadelen. Want door het enorme online aanbod kun je hele dagen rondkijken naar 1001 trouwlocaties en jezelf er helemaal in verliezen. Maar anderzijds is een luxeprobleem beter dan het probleem dat je geen enkele locatie kunt vinden en het hele land door aan het crossen bent, op zoek naar dat ene perfecte plekje.
Een website die je enorm kan helpen bij het zoeken naar een mooie trouwlocatie is Weddingspaces. Om te beginnen kun je hier invoeren waar je woont en hoever de trouwlocatie van jouw woonplaats mag zijn. Vervolgens kun je kiezen in welke categorie je wil zoeken. Denk aan beachclubs, kastelen of fabrieken en industriële trouwlocaties. Ook kun je filteren op het type gebied. Wil je in een natuurrijke omgeving zoals in het bos, of juist in een haven of aan het water? Zodra je de filters ingesteld hebt, komen er de mooiste trouwlocaties tevoorschijn. Van elke locatie is er informatie beschikbaar en foto’s, zodat je een goed beeld krijgt van de locatie. Tip: maak een top 3 of 5, en bezoek deze locaties vervolgens een keertje in real life. Zo krijg je er ook echt een gevoel bij en weet je waarschijnlijk binnen de kortste keren welke locatie jullie favoriet is.

2. Maak een lijstje en leg de reservering vast

Voordat je door de bomen het bos echt niet meer ziet, is het verstandig om een lijstje te maken van jullie wensen en eisen. Met name de praktische punten zijn belangrijk om in de gaten te houden. Hoeveel mensen moeten er op de trouwlocatie kunnen komen, hoe is de parkeergelegenheid, wat is jullie budget, wat zijn je wensen rondom de catering, staat er al een datum vast en zo ja, is de locatie op deze datum beschikbaar? Wil je graag een dj of een band op het feest en zo ja, is hier de mogelijkheid voor op deze locatie?
Zodra een trouwlocatie aan al jullie praktische punten voldoet en het voelt goed, dan is het verstandig om de locatie zo snel mogelijk vast te leggen. Trouwlocaties worden vaak ver van te voren vast gezet, zeker de populairdere trouwlocaties.

3. Ga undercover

Wil je weten hoe de sfeer op de locatie waar jullie je oog op hebben laten vallen echt is? Ga lekker undercover! Boek een etentje of overnachting op de locatie zonder te vertellen dat jullie gaan trouwen. Zo kun je echt de sfeer proeven van de locatie!
Wat daarnaast ook verstandig is, is om de locatie meerdere keren te bezoeken. Een locatie kan heel anders voelen in de winter dan in de zomer bijvoorbeeld. In de zomer is de uitstraling vaak warmer en vrolijker met mooie bloemen en kleuren.
Toch nog een lichte twijfel? Ga dan eens de locatie langs met de ceremoniemeester of getuigen, zodat zij hun kritische mening ook kunnen geven.
Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!



••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 



Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond