Home » Met CIL-LOU maak je van haren wassen een feestje

Met CIL-LOU maak je van haren wassen een feestje

Haren wassen, er zijn volgens mij niet heel veel kinderen die daar heel blij van worden. We proberen het ook altijd voorzichtig te doen, want stel je voor dat dat sop in die oogjes komt, dan hoort de hele straat het. Liever hebben ze hier gewoon plezier in de badkamer. Lekker spelen met het sop, vooral heel veel sop, en een enorme dosis fantasie. Maar wat als je dat met elkaar kunt combineren? Dat is precies waar de oprichters van CIL-LOU aan dachten.

CIL-LOU

CIL-LOU is een Belgisch merk speciaal gericht op haarverzorging voor kinderen.  Het is opgericht door Gaëlle en Thomas en vernoemd naar hun dochtertje Cilou. Het verhaal erachter is dat er voor kinderen niet echt een speciale lijn is en ze op zoek waren naar meer fun in de badkamer, zodat haren wassen een feestje wordt.

Kidsproof

Wat het merk zo kidsproof maakt, is dat het geen prikoogjes oplevert. Ideaal! Want ja, we hebben allemaal wel eens dat moment meegemaakt dat er toch wat sop in die oogjes komt. Daarnaast is de verpakking lekker vrolijk en speels. Voor de ouders een dikke pré dat de producten 100% natuurlijk zijn. Vrij van siliconen, parabenen en sulfaten.
Extra leuk is dat de shampoos ook nog eens ontzettend lekker ruiken!

Assortiment

Het assortiment bevat verschillende kindershampoo’s met de namen: Fizo, Bunsy, Tita en Octo. Daarnaast is er een speciale curly shampoo genaamd Mello. Frida is een leave-in spray en Waco de styling wax. Naast alle haarproducten zijn er ook 2 geurtjes; Pinja & Kiki.
Deze 9 verschillende figuurtjes, genaamd CIL-LOUS, hebben elk een eigen verhaal waarin de kinderen zich kunnen herkennen. Op de website staat dan ook van elke CIL-LOU een leuke persoonlijke tekst geschreven.

De test

Wij hebben voor de test de Fizo gebruikt. Ze zijn hier namelijk dol op aardbeien, dus een shampoo die naar aardbeien ruikt? Dat moet in de smaak vallen dacht ik zo. Harvey en Bentley hebben beide een totaal verschillende haarstructuur, maar beide zijn enorm beweeglijk bij het haren wassen. Het duurde dus niet lang voor ik het eerste sopje in één van de oogjes had. Nope, dat deed geen zeer. Gelukkig!

Ervaring van de jongens

“Toen ik de fles open mocht maken en mocht ruiken wist ik meteen dat het aardbei was!”
“Weet je wat echt raar is? De shampoo is gewoon rood hè! Echt rood.”
“Met deze shampoo maak je echt heel veel sop op je haar”
De jongens laat ik voor de verandering een keer zelf hun haren wassen en al snel zitten ze elkaar in de haren. Deze keer op een leuke manier, ze proberen namelijk zoveel mogelijk sop bij de ander te maken. Met het sop wordt weer van alles gemaakt op elkaars hoofd. De fantasie, echt hilarisch!
“Sop in je ogen is nog steeds niet leuk, maar deze prikt niet mama.”
Kijk, dat is fijn! Want als er gespeeld wordt met sop, kun je garanderen dat iemand het in z’n ogen krijgt natuurlijk..

Het geurtje Pinja wordt ook dagelijks gebruikt door de jongens. Ze voelen zich enorm stoer met hun eigen flesje parfum. Lekker fris en zomers, het ruikt volgens hen vooral naar ananas en is erg lekker! Dus na het douchen staan ze als echte grote jongens met het flesje parfum in hun handen en proberen ze het op zichzelf te sprayen. Super cute!

Eindoordeel

We hebben de shampoo nu al een paar keer gebruikt. Bentley sport namelijk erg intensief en dan is het opfrissen van z’n haartjes wel echt nodig. Harvey gebruikt zijn toetje nog wel eens als gel, dus ook hij kan regelmatig een wasbeurt voor zijn haar gebruiken. Wij zijn enorme fan van de shampoo en het geurtje en zijn toch wel heel erg benieuwd naar de styling wax. Die lijkt me voor Bentley echt ideaal! Dus die gaan we zeker nog eens uitproberen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond