Home » Meerdere kinderen vervoeren zonder auto doe je zo!

Meerdere kinderen vervoeren zonder auto doe je zo!

Na de geboorte van Bas en opnieuw na die van Sem moest ik er weer even over nadenken. Hoe ging ik meerdere kinderen vervoeren zonder auto? Zeker als je kinderen nog niet zelfstandig kunnen fietsen, of überhaupt op de fiets mogen, kun je voor een dilemma komen te staan. Een kind naar school brengen of even snel een boodschapje doen kan dan al snel een logistieke uitdaging blijken te zijn. Ik heb toen meerdere opties overwogen en deze deel ik graag hier. Wie weet heb je er ook iets aan.

Meerdere kinderen vervoeren zonder auto

In de draagzak of draagdoek

In dit rijtje kan mijn uiteindelijke redding natuurlijk niet ontbreken; dragen! Er zijn doeken en dragers voor elk budget. Het dragen kwam enorm van pas toen we nog geen auto hadden en daarna ook nog toen de kleinsten nog niet op de fiets mee mochten. Dragend fietsen mag niet en vind ik persoonlijk ook gevaarlijk. Ik combineerde een doek of zak met de buggy of kinderwagen. Prima voor de korte afstanden. Omdat onze kinderwagen nog in prima staat was, heb ik een tweelingwagen niet heel serieus overwogen.

+ Voor elk budget iets te vinden | Makkelijk op te bergen en mee te nemen

– Niet iedereen vind dragen prettig

Tweelingwagen

Maar het kan natuurlijk wel hartstikke handig zijn zo’n tweelingwagen. Zeker de wagens die je op meerdere leeftijden kunt afstemmen. Op de Negenmaandenbeurs was ik bij de lancering van de Thule Sleek (vanaf juli 2018 verkrijgbaar). Voor een tweelingwagen behoorlijk slank. Hij wordt standaard geleverd met een reiswieg en peuterzitje. Je kunt dus meteen zowel een baby als een dreumes of peuter vervoeren.

+ Meerdere kinderen tegelijk vervoeren

–  Tweelingwagens kunnen log en breed zijn

Als je met de kinderwagen op pad gaat, kan een ouder kindje misschien op de loopfiets mee? En vergeet de optie van een meerijdplankje trouwens ook niet.

Familietandem

Ideaal voor als je een kind hebt dat eigenlijk net te groot is voor een fietsstoeltje, maar een eigen fiets nog niet wenselijk is. Denk aan drukke omgevingen. Er zijn familietandems waar je wel 3 kinderen op kwijt kunt. Ook kan 1 daarvan in een fietsstoeltje. Het is alleen niet de goedkoopste optie.

+ Goed zicht op alle kinderen

– Duur in aanschaf

Kinderfiets koppelen

Wist je dat je een kinderfiets kunt koppelen aan je eigen fiets? Je maakt als het ware zelf een tandem. Ideaal voor als je oudste kind wel kan fietsen, maar het nog niet heel lang volhoudt. Op deze manier kun je makkelijk drie kinderen kwijt op je eigen fiets. De FollowMe is de bekendste koppeltechniek hiervoor.

+ Makkelijk te koppelen als het nodig is

– Meetrappen is soms niet bij te houden voor het kind

Bakfiets

Ook een bakfiets is vrij prijzig, maar dient wel zijn doel. Je kunt er met gemak meerdere kinderen mee vervoeren als je geen auto tot je beschikking hebt. Een baby kan veilig in een babyschelp mee. Ze zijn wel erg diefstalgevoelig helaas.

+ Geschikt voor meerdere kinderen | Electrische uitvoering mogelijk

– Neemt veel ruimte in |Lastig te stallen | Duur in aanschaf

Fietskar

In een fietskar kun je minder kinderen kwijt dan in een bakfiets, maar de prijs is daar ook naar. Een groot voordeel is dat je ‘m ook kunt laten staan als je het niet nodig hebt. En na het fietsen kun je sommige exemplaren als een soort van wandelwagen aan de hand meenemen. Ook in een fietskar kun je een baby vervoeren.

+ Makkelijk te demonteren

– Minder kinderen mee te nemen | Instabieler in vergelijking met bakfiets

Met meerdere kinderen op pad

Wanhoop niet! Er zijn dus verschillende opties om met meerdere kinderen op pad te gaan zonder een auto tot je beschikking te hebben. Het is even zoeken naar wat, en misschien zelfs wel welke combinatie, voor jullie werkt.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Wij hebben dan wel bijna altijd een auto gehad, maar ik wilde inderdaad ook met de fiets weleens op stap. We hadden een bakfiets, fietskar en aanhangstang om de oudste achter de bakfiets mee te laten fietsen. Voordeel van de fiets achter de bakfiets is dat je niet voor twee fietsen de balans hoeft te houden.

    • Oh wow, van alles wat. Lijkt me erg fijn om afhankelijk van de situatie een bepaalde keus te maken. Is er misschien iets wat jij minder prettig vond aan de aanhangstang? Wellicht interessant om de blog mee aan te vullen.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond