Home » Minder van meer | meer van minder

Minder van meer | meer van minder

Met elke maand een jarige vanaf oktober en sinterklaas en kerst in december, is er heel wat spullen het huis in gesleept en geslopen de afgelopen maanden. Tel daarbij op dat ik het klassieke voorbeeld ben van een impulsaankoper en je krijgt een mooi plaatje. Ik krijg er steeds meer en meer een benauwd gevoel van. Alsof het huis dichtgeslibt is ofzo. Overal speelgoed, niks kunnen vinden tussen mijn hobbyspullen en zoveel nieuwe en ongebruikte spullen. Belachelijk gewoon!

Hallo online shoppen!

Marie Kondo komt er nog niet in, ik ga niet ineens ontspullen, maar de selectie aan de poort wordt strenger. Ik ben niet iemand die makkelijk de stad in gaat, veel liever blijf ik lekker thuis. Hallo online shoppen! In een poep en een scheet kan er een pakketje onderweg zijn. We hebben geen geldproblemen, ik ben geen hoarder en niet koopverslaafd, maar ben er zo klaar mee.

Heb ik het echt nodig?

Ik had mezelf daarom voorgenomen om minder uit te geven. Het duurde niet lang of ik was dat voornemen compleet vergeten. Dit is leuk, dat hebben we nodig en deze MOET ik hebben. Ho, stop! Ergens las ik bij toeval een reactie van iemand die zich voor elke uitgave afvroeg of ze het graag wilde hebben of dat ze het echt nodig had. Precies het zetje wat ik kennelijk nodig had want sindsdien doe ik dat ook. Het is echt niet zo dat ik niks meer heb gekocht. Mila had vorige week nieuwe schoenen en kleding nodig bijvoorbeeld. Lijkt mij één uit de categorie moetjes. En ok ok, voor mezelf heb ik ook iets gekocht; een snijmachine. Die stond al even op mijn wenslijstje en zal het hobbyen nóg leuker maken. Daartegenover staat dat ik een heleboel niet gekocht heb.

Meer van minder

Ik vind het lichtelijk gênant als ik bedenk wat ik anders wel had gekocht. Bizar ook hoe weinig moeite het me heeft gekost tot nu. Had ik niet verwacht. En weet je, ik mis niks. Er is geen zwart gat en ik kom niks tekort. Daar is de bekende knop weer. Halleluja! En nu? Geen idee eigenlijk. Misschien toch Kondo. Zeker weten meer van minder. En vol is vol!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond