Home » Medische onderzoeken zonder verwijzing

Medische onderzoeken zonder verwijzing

Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om preventief medische onderzoeken zonder doktersverwijzing uit te laten voeren. Lees er in dit artikel meer over.

Helaas heb je in de reguliere gezondheidszorg tegenwoordig te maken met lange wachttijden. Dit is niet prettig wanneer je onzeker bent over je gezondheid. Zo kun je je afvragen of je iets mankeert omdat er een bepaalde ziekte in je familie erfelijk is of omdat je, bijvoorbeeld door een verslaving, jarenlang een ongezonde levensstijl hebt gehad. Gelukkig bestaat er nu ook de mogelijkheid om preventief medische onderzoeken zonder doktersverwijzing uit te laten voeren. Lees er in dit artikel meer over.

Preventieve health check laten uitvoeren

Je gezondheid is het meest kostbare bezit dat je hebt. Als er iets aan jouw gezondheid schort wil je antwoorden hebben. Maar ook als je geen klachten hebt, kan een bevestiging van een goede gezondheid plezierig zijn. Deze bevestiging kun je in de reguliere gezondheidszorg niet zomaar krijgen. De medische wereld is namelijk ingericht op het genezen van aandoeningen. Maar gelukkig kun je ook zonder doktersverwijzing medische onderzoeken laten uitvoeren. Als je nergens last van hebt maar onzeker bent over je gezondheid, kun je preventief medisch onderzoek laten verrichten. Want waarom wachten totdat je klachten krijgt als je de klachten vaak ook voor kunt zijn?

MRI scan 

Een preventieve health check kan voor een geruststelling zorgen. Middels zo’n bodycheck kunnen namelijk niet alleen lichamelijke aandoeningen worden aangetoond. Er kunnen vaak ook bepaalde lichamelijke aandoeningen worden uitgesloten. Een MRI scan hersenen kan je mogelijk helpen bij het vinden van een antwoord op de of je iets mankeert. Middels dit radiologische onderzoek kunnen in veel gevallen aandoeningen namelijk worden aangetoond of uitgesloten. Het is dan ook niet zonder reden dat een MRI scan een veelgebruikte onderzoeksmethode is.

Zo verloopt het onderzoek

Een MRI scan is een radiologisch onderzoek dat veel duidelijkheid kan geven over jouw gezondheid. Maar wat houdt dit onderzoek exact in? Wat kun je ervan verwachten? Bij een MRI scan wordt er een bepaald deel van jouw lichaam gescand. Alvorens dit kan gebeuren, moet jij op een comfortabele bank plaatsnemen. Deze bank wordt vervolgens een soort tunnel ingeschoven. In deze tunnel wordt de daadwerkelijke scan uitgevoerd. De scans zijn in de basis lawaaierig, maar daar hoef jij geen last van te hebben. Je kunt namelijk een koptelefoon met jouw favoriete muziek op hebben tijdens het onderzoek. Zo kun je volledig ontspannen terwijl de scan jouw gezondheid goed in beeld brengt.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond