Home » Mamatijd; 1 op 1 tijd met je kind

Mamatijd; 1 op 1 tijd met je kind

Januari loopt al weer op zijn einde en inmiddels heb ik om mij heen al veel goede voornemens voor 2020 voorbij horen komen. Zelf zie ik nooit echt iets in goede voornemens. Want “het leven komt zoals het komt en gaat zoals het gaat” is de quote waar ik mij aan vast houd. Toch heb ik tijdens een moment voor mijzelf stil gestaan bij wat ik als goede voornemen voor mijzelf zou zien. Sneller dan verwacht rolden er zo een aantal door mijn gedachten. Waarbij ik er één toch wel belangrijk vond en
waarmee ik iets ga doen. Dit jaar heb ook ik dus een goed voornemen.

Goed voornemen

Met drie kinderen is het soms lastig om de aandacht te verdelen en een momentje te nemen per persoon. Vooral met de tweeling schiet dat er nog wel eens bij in. Want of ze zijn samen buiten de deur of hier thuis aan het spelen, maar meestal wil de één graag dat de ander ook mee gaat als we iets gaan doen. Het huis uitgaan met één van de meisjes aan mijn zijde is dus best een uitdaging. Toch is het mij gelukt.

Lees ook: Moeder dochter uitje: kamperen in Drenthe

Quality time

Rond de herfstvakantie is één van mijn meisjes geopereerd en laatst moest ze naar het ziekenhuis voor controle. Haar zusje zou mee gaan voor support maar op het laatste moment bleef ze toch liever bij een vriendinnetje spelen. Dit was voor mij de kans om quality time te nemen met mijn meisje die wel wat extra mamatijd kon gebruiken. De tijd van ons samen hoefde niet ingewikkeld te zijn, juist door het zo simpel mogelijk te houden zorgde ik ervoor dat het niet te beladen werd en dat ze zich belangrijk zou voelen dat ik dit vandaag alleen met haar ging doen.

Zo gingen we langs een winkel om een boodschap op te halen en mocht zij in haar eentje alle boekjes in de grote bibliotheek uitzoeken. Ze kon niet wachten om de boekjes te laten zien aan haar zus die ze zorgvuldig had uitgezocht. ’s Avonds voor het slapen gaan vroeg ze mij of we dit vaker met zijn tweetjes konden doen.

Tiener

Voor een kleuter zijn er veel uitjes te bedenken die niets hoeven te kosten en waarbij je toch samen mamatijd hebt. Voor een tiener is dat een stukje lastiger, althans dat dacht ik. Toen ik vroeg of Quin het leuk zou vinden met mij mee te gaan naar het nieuwe stripmuseum Storyworld in Groningen hoefde hij daar niet over na te denken. Nadat ik oppas had geregeld voor de meisjes, zijn wij samen in de auto gestapt naar Groningen. Hij vond het spannend en fijn tegelijk dat hij samen met mij op pad mocht.

Tijdens ons uitstapje heb ik mijn tiener beter leren begrijpen en kennen. Dat ook hij mij op de terugweg in de auto de vraag stelde of we dit vaker kunnen doen, liet mij inzien dat dit toch echt een goed en belangrijk voornemen is voor 2020. Want als je samen met kind iets onderneemt en er de tijd voor neemt, dan leer je een heel ander persoon kennen en zie je beter wat je kind nodig heeft.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond