Home » mamaLou blogt; een jaar later

mamaLou blogt; een jaar later

verjaardagstaartje

Na lang wikken en wegen ging ik toch enigszins voortvarend, eerst op een gratis platform, van start op 10 januari 2016. Amper twee weken later zette ik dit al om in een betaald abonnement en weer een maand later verhuisde ik naar een eigen host. Dit typeert mij. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan ga ik er voor. Meteen en nu! Dit brengt met zich mee dat ik onnodige kosten heb gemaakt en een beetje tijd heb verloren. Spijt nooit. Ik volg mijn hart en dat brengt mij veel moois.

Bloggen is plezierig

Op bloggebied was dat een jaar aan plezier, nieuwe ervaringen, nieuwe vriendschappen en opluchting. Alles van me afschrijven lucht op! En niet zo’n klein beetje ook. Herkenning vinden bij anderen is ook mooi. Je staat niet alleen. Dat is een fijn gevoel, zeker in een wereld waarin veel op een eigen eilandje gebeurt. Ik hou van dat eilandje trouwens, heerlijk dat geborgen gevoel. En toch is het fijn om af en toe een kijkje te nemen bij anderen. Daar leer ik niet alleen veel van, het geeft mij veel plezier. Dat kijkje geef ik ook graag terug.

Lees ook: Een kijkje in mijn blogkeukentje # Eindejaarseditie

Structuur

Bloggen is zo mooi! Maar een strak gestructureerde blogger ben ik niet, en zal ik niet worden. Hoe graag ik ook vaste plaatsingsdagen en tijden zou willen bieden is dat niet wat mij gelukkig maakt. Neemt niet weg dat ik ook een mens ben met een leven wat geregeld wordt door werk en gezin. Of je het wilt of niet, er is altijd sprake van een schema. Maar wel één waar ruimte is om af en toe de boel de boel te laten. Het heeft even geduurd voor ik zover was hoor. In het begin wilde ik koste wat kost soms wat plaatsen.

Online vriendschappen

Werd mijn gezin niet gelukkig van. En dus ik ook niet. Van de online vriendschappen die daadwerkelijk blijken te kunnen bestaan wel. Ik heb een klein groepje meiden om me heen waar ik inmiddels lief en leed mee deel. Dat zijn mooie ervaringen. Dingen die ik graag meeneem in het volgende jaar mamaLou blogt. En er is meer. Een avontuur dat begon met mijn verlangen om dingen van me af te schrijven, bracht me veel. Een beetje kennis van Google, regels, statistieken en social media. Ik hoop nog zoveel meer op te gaan steken.

Persoonlijk bloggen

Het is heus niet alleen maar halleluja. Hier en daar leveren bepaalde zaken mij helaas ook frustratie op en heb ik onbegrip. Daar doe je niks aan en zul jij verder niets over lezen. Waarom ik het wel noem? Omdat het er wel is. Net zoals de strijd die ik soms met mezelf voer over wat ik wel en niet plaats. Mijn blog zal altijd een persoonlijk blog blijven, maar dat wil niet zeggen dat jij alles van mij mag of überhaupt wil weten. En toch deel ik veel, ook van de kinderen. Ook dat zal in het komend jaar een puntje van aandacht blijven. Mila gaat inmiddels naar school en de verhalen over haar worden waarschijnlijk minder en krijgen een andere strekking.

Lees ook: Hoera! Bas is 1 jaar

Blogdoelen

Gevoelsmatig voelt dat beter. Voor nu! Wat van mij ook mag veranderen, zijn mijn fotografische talenten. Eigenlijk mag je niet eens van talent spreken. Al ben ik daar wel een beetje in gegroeid, wordt het tijd om reuze stappen te nemen. De wil is er, en de tijd… die gaan we gewoon maken. Op bloggebied heb ik niet zo veel meer te wensen. Het is een fijne hobby die ik graag wil blijven doen. Ik hoop daar in het nieuwe jaar net zoveel voldoening uit te halen, maar iets zegt me dat dat wel goed zit!

Winacties

Om stil te staan bij een jaar mamaLou blogt heb ik een aantal winacties online gezet:
#1 Win een 4 in 1 softshell draagjas (winnaar wordt morgenavond bekend gemaakt)
#2 Win een belevenis bij de Escaperoom voor de Liefde (winnaar wordt maandagavond bekend gemaakt)

Morgen komt nog een laatste winactie online. Doe jij (al) mee?

Dank je wel! Voor je tijd. Voor je reacties. Voor je steun. Voor het feit dat je mijn hobby nog zoveel leuker maakt. Dank je wel!

verjaardagstaartje

Foto: verjaardagstaartje via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond