Home » Mag je tegenwoordig nog wel zeggen dat het goed gaat?

Mag je tegenwoordig nog wel zeggen dat het goed gaat?

Iemand geeft een compliment over je jurkje en jij reageert meteen met “oh, dit oud dingetje? Komt trouwens gewoon van de Zeeman hoor.” Herken je dat? Ik wel en ik vind het stom dat ik dat doe. Iets soortgelijks zie ik opnieuw terug bij mezelf.

Afzwakken

Ik deelde op Instagram een foto van mij en De Man en hierbij merkte ik op dat we, ondanks dat we ineens 24 uur per dag op elkaars lip zitten, het nog heel gezellig hebben samen. En in plaats van het hierbij te laten knalde ik er een opmerking bij dat we, net als altijd, heus ook nog wel onze irritaties hebben.

Why? Waarom had en heb ik de behoefte om iets wat lekker positief is zo af te zwakken? Waarom mag het er niet gewoon zijn?

Beïnvloed

Ik denk dat het komt door alle negatieve berichten die ik overal zie. Er wordt afgegeven op moeders met schema’s, eigen kinderen worden te kakken gezet door te vertellen hoe vervelend ze wel niet zijn en men is vooral aan het zenden hoe zwaar het allemaal wel niet is. Er komt geen greintje humor aan te pas.

Dat dit effect heeft op mij, daar moet ik natuurlijk de hand in eigen boezem voor steken. Ik merk dat ik het bijna een taboe vind om te vertellen dat we ons wel redden.

Nieuw ritme

Het is heerlijk rustig zo zonder sociale verplichtingen en gesjees tussen clubjes, school en vriendjes. We hebben temidden van deze semi lockdown een nieuw ritme gevonden. En die bevalt best.

Ik besef heel goed dat het geen vakantie is, dat er mensen ernstig ziek zijn en dat er zelfs mensen aan overlijden. Juist daarom vind ik het zo belangrijk om dat wat ik wel heb op waarde te schatten. Ik geloof er ook in dat dat wat ik uitzend, ik ook terug ontvang. Als je blijft roepen dat het ellendig is, dan blijft het ook ellendig.

Doorslaan

Enerzijds vind ik het voor de herkenning erg fijn dat dit soort verhalen gedeeld worden. Weten dat je niet de enige bent die iets doormaakt, kan enorm troostend werken. Maar als je je bezwaard gaat voelen om iets positiefs te delen dan slaat het wat mij betreft door. De verkeerde kant op.

Bovenal; negativiteit zuigt energie. Energie die ik wel beter kan gebruiken. Om een schema in elkaar te zetten bijvoorbeeld.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond