Home » Zo maak je van de Gender reveal een spannend en feestelijk moment!

Zo maak je van de Gender reveal een spannend en feestelijk moment!

Een gender reveal is een bijzonder, maar zeker ook een spannend moment in het leven van aanstaande ouders.

Een gender reveal is een bijzonder, maar zeker ook een spannend moment in het leven van aanstaande ouders. Bij een gender reveal maken de ouders het geslacht van hun baby bekend, meestal in het bijzijn van vrienden en familie.

De gender reveal

Veel stellen kiezen ervoor om het geslacht van de baby geheim te houden tot de gender reveal. Vervolgens organiseren ze een verrassingsmoment, waarbij de onthulling natuurlijk centraal staat. Die onthulling kan op állerlei manieren plaatsvinden. TikTok staat vol met inspiratie, het ene moment nog gekker dan het andere.
Een aantal voorbeelden zijn het openen van een cadeau met daarin gekleurde ballonnen, het aansnijden van een taart met een roze of blauwe vulling, het laten knallen van een confettikanon of een heus poederkanon.
Wat ik persoonlijk een erg leuke manier vind, als er kinderen bij betrokken zijn, om een grote piñata op te hangen met daarin confetti en snoepjes in het roze of het blauw.

Voor alle vrienden en familie is het natuurlijk spannend, maar ook de aanstaande ouders en eventuele broertjes en zusjes hebben nog geen idee! Ook dat levert vaak hilarische momenten op, bijvoorbeeld een broertje dat enorm boos of verdrietig wordt, omdat hij te horen krijgt dat hij een zusje krijgt.

Gender reveal thema

Je kunt de gender reveal natuurlijk ook in een heus thema gieten. Denk aan een favoriete film, sport of een bepaalde kleur. Zo zag ik laatst een gender reveal party in voetbalthema. Erg leuk, want zelfs de reveal was in dat thema: ze hadden een voetbal met roze poeder in de voetbal zitten! Super origineel!
Waar je ook voor gaat, het is natuurlijk extra leuk als je de ruimte waar het feest plaatsvindt mooi aankleedt met passende versieringen. Denk aan leuke ballonnen en slingers. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor alles in roze en blauw, oftewel meisje of jongen.

Nóg wat spannender!

Laatst zag ik een geweldige gender reveal, die ik toch ook echt even met jullie wil delen. De ouders stonden beide met een ballon, die ze beide leeg prikten. Wat bleek? Een met roze en een met blauwe poeder: een tweeling! Alle vrienden en familie natuurlijk helemaal door het dolle. En wat gebeurde er toen? Hun dochter kwam van achter aanlopen met nóg een blauwe ballon! Iedereen in de war en uiteindelijk bleek dat ze dus een drieling kregen: twee jongens en een meisje. Een geweldige verrassing!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond