Home » Zo maak je een bijzondere gallery wall

Zo maak je een bijzondere gallery wall

Je ziet ze steeds vaker in Pinterest-waardige huizen, maar ook in woongidsen; de gallery wall! Dit zijn combinaties van bijzondere foto’s of posters.

Je ziet ze steeds vaker in Pinterest-waardige huizen, maar ook in woongidsen; de gallery walls! Dit zijn combinaties van bijzondere foto’s of posters die je op een artistieke manier samen op de muur plaatst. Zo creëer je je eigen kunstgalerij in je eigen huis. Een ontzettend leuk idee waarbij je ook heerlijk creatief bezig kunt zijn. Maar, de gallery wall zelf lijkt wellicht al wat achterhaald, zeker omdat het zo gestegen is in populariteit. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dit concept in een ander jasje te steken, zodat het bijzonder blijft en je het persoonlijk maakt. We geven je graag wat inspiratie.

Anders dan anders

Een gewone foto in een lijst is leuk hoor, maar je kunt het ook nét wat anders aanpakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gallery wall met alleen maar foto’s op doek? Hierdoor krijg je echt een andere sfeer dan dat je alleen foto’s laat afdrukken op papier. Je kunt het ook afwisselen en verschillende materialen gebruiken. Combineer bijvoorbeeld een aluminium foto met een foto op canvas. De mogelijkheden zijn eindeloos wat betreft materialen, maar je kunt er op deze manier wel een andere draai aan geven dan de klassieke gallery wall.

Gebruik eigen foto’s

De typische gallery wall bevat foto’s van het strand of van speciale monumenten als de Eiffeltoren. De focus ligt voornamelijk op kiekjes die een romantische sfeer achterlaten. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om via speciale poster websites mooie foto’s te kiezen, maar je kunt ook een hele persoonlijke gallery wall maken met eigen foto’s. Hierdoor maak je echt een eigen collage met bijvoorbeeld vakantiekiekjes, familiefoto’s of misschien wel je eigen artistieke foto’s. Je hoeft echt geen topfotograaf te zijn om mooie foto’s te maken die je kunt gebruiken als kunst in huis.

Bijzondere fotolijsten

De meeste gallery walls worden getypeerd door de bijzondere foto’s welke geplaatst zijn in gelijksoortige lijsten. Ze mogen dan misschien in formaat verschillen, maar vaak wordt er gekozen voor dunne, zwarte lijsten. Dit is natuurlijk niet voor niets, want zo behoud je de rust en blijft het een geheel. Dit kun je natuurlijk ook anders aanpakken, door bijzondere fotolijsten te gebruiken. Denk hierbij aan een robuuste, houten rand of fotolijsten in alle kleuren van de regenboog. Kies vooral iets wat goed bij jouw stijl en persoonlijkheid past, want dat is natuurlijk het belangrijkste!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond