Home » Een romantische lunch bij PARK Café-Restaurant

Een romantische lunch bij PARK Café-Restaurant

Zonder kinderen op stap gaan vind ik erg belangrijk voor mijn relatie. Wij proberen dit dan ook regelmatig in te plannen. De ene keer is het een Europese citytrip, een andere keer een nachtje weg in eigen land en soms is het ook gewoon heerlijk om samen van een goede maaltijd te genieten. En dat is precies wat we onlangs in onze hoofdstad hebben gedaan. Onze lunch in PARK Café-Restaurant was er één dat naar meer smaakt.

Hotel Arena Amsterdam

Dit restaurant is onderdeel van Hotel Arena en zit in een monumentaal pand uit 1886. Toen nog een meisjesweeshuis, nu een hippe viersterren hotel. Wat erg opvalt is de combinatie van oude elementen zoals de oude imposante trap en het moderne zoals de inrichting van de kamers. Het contrast tussen de drukte van de stad als je komt aanrijden en het Oosterpark bij de hoofdentree van het hotel is groot, maar werkt goed. Je hebt meteen het idee dat je er even tussen uit bent.

Hotel Arena is dé plek waar je eet, drinkt, werkt, slaapt en danst. De plek waar je praat en luistert, ontdekt en herkent, uitgaat en thuiskomt, leert kennen en ontmoet. Bron: Hotel Arena

PARK Café-Restaurant

PARK is zogezegd het restaurant van het hotel. Op een gewone donderdagmiddag liepen we op uitnodiging naar binnen voor een lunch en wat quality time. De kaart had ik van te voren al bekeken en die beloofde veel goeds. We kozen een plekje met uitzicht op het groene park. Door de grote glazen pui heb je hier een goed zicht op.

Afgaand op de mensen binnen vinden veel verschillende gezelschappen hun weg hiernaar toe. Er zat een, naar het lijkt, groep met vrienden of collega’s aan een lange tafel, maar een paar tafels verder schoven ook twee moeders met hun baby’s bij elkaar aan voor een lunchdate. Ik zag een zakenman in zijn eentje, maar je zag ook tafeltjes met een stelletje net als wij. Ik voelde me meteen op mijn gemak. Het interieur is hip en industrieel, maar ook erg gezellig. Het groen van buiten zag je binnen ook terug in de vele planten. Zelfs de toiletten waren met de roestige wastafels helemaal in stijl.

Lunchen bij PARK

Ik bestelde een clubsandwich met gerookte kip en spek en mijn appetijtelijke tafelheer een Pomodorisoep met een Focaccia caprese en samen deelden we een portie huisgemaakte friet. De soep was lauwwarm en had heter gemogen, maar verder was alles superlekker! We genoten van het eten, de rust van het park en van elkaars gezelschap.

Daten in Amsterdam

Wij vonden het een fijne plek om bij elkaar te zijn en alvast plannen te maken voor hoe wij onze tienjarig jubileum in augustus willen gaan vieren samen. Na de lunch liepen we nog even naar boven om de collectie van de Gallery van Hotel Arena te bekijken. Een gewone donderdagmiddag werd zo een hele fijne middag samen. Lekker eten, goed gezelschap en een fijn uitzicht. Hotel Arena is perfect als uitvalsbasis voor een citytrip naar Amsterdam. Het hotel ligt aan de rand van het centrum, voor een lekkere hap schuif je aan in PARK Café-Restaurant en uitbuiken doe je in het Oosterpark. Wat wil je nog meer?

 

Wat doe jij het liefst als je op date gaat met je partner?

 

Like it? Pin it!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond