Home » Een lopend buffet tijdens je verjaardag: zo doe je dat!

Een lopend buffet tijdens je verjaardag: zo doe je dat!

Bij een verjaardag of speciale gelegenheid is het altijd leuk om ook eten te serveren. Vaak kiezen wij snel voor een grote pan soep met broodjes, maar eigenlijk is het veel leuker om een buffet te maken voor je gasten. In dit artikel deel ik tips met je hoe jij succesvol een lopend buffet kunt organiseren tijdens je verjaardag, lees je mee?

Zorg voor de juiste benodigdheden

Een lopend buffet zet je niet zo op het aanrecht neer, hiervoor moet je wel gebruik maken van wat handige tools en leuke aankleding. Onmisbaar tijdens een buffet is een warmhoudplaat die ervoor zorgt dat warm eten ook echt warm blijft. Daarnaast is het belangrijk om verschillende serveerschalen te hebben, (plastic) borden en bestek en servetten. Zet een tafel apart en creëer hier het buffet, zo heb je niet alle gasten in je keuken en heb je toch alles bij elkaar.

Lees ook: Kippiepan; hartige traktatie op mijn werk

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Tijdens de verjaardag ben je al druk genoeg, dus zorg voor een goede voorbereiding. Schalen met koude gerechten kun je alvast voorbereiden, denk aan salades, carpaccio, brood met smeersels, en verschillende kazen. Ook warme gerechten kun je al voorbereiden, maar zorg wel dat je ze warm op de warmhoudplaat zet. Dit is puur om het warm te houden, niet om eten op te warmen. Lekkere en makkelijke warme gerechten zijn bijvoorbeeld gehaktballetjes, hamburgers, frietjes en groenteschotels.

Denk ook aan drankjes!

Om jezelf het zo makkelijk mogelijk te maken, kun je ook een apart hoekje maken met drinken. Zo kunnen je gasten ook zelf drinken pakken en dit scheelt jou werk. Let hierbij wel op met alcohol. Wanneer er ook veel kinderen aanwezig zijn op het feestje, kun je dit beter in de koelkast laten staan of op een andere plek.

Heb jij weleens een lopend buffet georganiseerd?


Lees ook: sterrenbeelden en horoscopen••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond