Home » Locatie voor een familiedag in Friesland: De Naturij in Drachten

Locatie voor een familiedag in Friesland: De Naturij in Drachten

Tradities! Ik hou er van. We zijn vorig jaar een nieuwe begonnen en willen het in ere houden. Een jaarlijkse familiedag. Wat begon als een spontane ingeving eindigde in een gezellig samenzijn. Maar zoals dat gaat met spontane ideeën zijn deze ook last minute. Niet iedereen kon er daarom toen bij zijn. Dit jaar moest dat zeker anders zijn. De zoektocht naar de perfecte locatie voor een familiedag begon nu ruim op tijd. Check. De datum werd snel vastgelegd. Dubbelcheck! Na wat omwegen is de keus gevallen op De Naturij in Drachten.

Locatie voor een familiedag in Friesland

Omdat ons gezin als enige uit de Randstad komt en de rest allemaal in het Noorden wonen, lag het voor de hand dat we onze familiedag in Friesland zouden houden. Ik vond het een beste klus om de perfecte locatie te vinden. Kindvriendelijkheid staat voorop. Betaalbaar zijn voor iedereen is ook een must. Tijd en ruimte om met elkaar bij te kletsen was net zo belangrijk. Mede organisator, nicht én gastblogger Raisilyn had een ingeving. Eén die later geniaal bleek te zijn: De Naturij in Drachten.

Review De Naturij in Drachten

Met de belofte van een prachtig zonnige dag reden we afgelopen weekend naar de kinderboerderij. Nou ja eigenlijk is het kinderboerderij slash speeltuin slash zwembad slash kabouterpad slash Hallo familiedag! We hadden een snack arrangement genomen voor de volwassenen (€12,00) en en een pannenkoeken arrangement (€11,00) voor de kinderen. En het is bizar wat we hier allemaal voor kregen. Hou je vast:

Entree | koffietijd met 2x koffie/thee, ranja en assorti gebak | lunchtijd met patat en snack of pannenkoek met een flesje prik of ranja | theetijd met koffie/thee, ranja en koek of ijsje | bakje diervoeder voor de kinderen.

locatie voor een familiedag in Friesland

Kinderboerderij

Onze familiedag in Drachten werd zo wel heel betaalbaar! De kinderen hebben zich geweldig vermaakt. Je had er geen kind aan. Het was +25° dus er werd gretig gebruik gemaakt van het klein (omheind!) zwembadje. Gelukkig waren we hierop voorbereid en was er zwemkleding en handdoeken mee. De Naturij heeft ook een gedeelte met dieren. Van kippen met kleine kuikentjes, paarden, koeien, muizen, geiten  tot eenden en ganzen. Maar op het terrein is ook een heus reptielenhuisje met slangen, reuzeslakken en spinnen zo groot als je hand. Brrr. Met een bakje diervoeder in de hand deden we een rondje. Het is een leuk stukje lopen door de bossen. In de bossen vind je ook een natuurpad en diverse speurtocht wandelingen (kabouter, kikker en uilenpaden) die je als groep kunt boeken.

De Naturij in Drachten

Spot jij de pauw?

Speeltuin

Herinner je je al die slashes (/) uit mijn begin? De Naturij is nog meer. Eén grote speeltuin bijvoorbeeld. Tijdens het rondje dieren kom je onderweg ook een kabelbaan tegen. Er is een verkeerstuin hoekje waar de kinderen in trapauto’s de straten onveilig mogen maken. Na de entree is het restaurant met groot terras. Dit terras kijkt uit over het grote speeltuin. Restaurant is een groot woord, maar het eten was prima. Dat heb ik weleens erger meegemaakt. We konden met z’n allen op het terras zitten terwijl de kinderen zich hier vermaakten. Als ze hier niet genoeg aan hebben of bij slecht weer kun je ook naar de overdekte speelhal. De alom bekende ballenbak!

Voor de (warme) gelegenheid waren er ook een tweetal waterglijbanen opgezet.

Familiedag in Drachten

Een dagje Naturij is heel veelzijdig en leuk voor jong en oud. Terwijl wij als volwassenen bijkletsten op het terras, zwermden de kinderen over de speeltuin. Om de benen te strekken deden we rondjes over het terrein naar de dieren en het speelhal. We deden veel samen, maar er was ook ruimte voor 1 op 1 of als eigen gezin als je dat wil. Viel er dan niks tegen? Ja jawel. Ik werd heel blij van de verschoon- en voedruimte met magnetron op het terras. Tot ik er binnenstapte. Ik heb niet onderzocht waar het vandaan kwam, maar de lucht was niet prettig.  Binnen hadden we gelukkig een eigen, soort van afgesloten, ruimte waar we de tassen kwijt konden en ik de kinderen verschoonde. Hier stonden ook wat tafels en stoelen en een grote bank. Ook was er een speelhoekje. Mocht het weer op je familiedag tegenvallen kun je ook hier bij elkaar zitten.

Al met al was het een fijne en gemoedelijke dag. Voor een schappelijke prijs hadden we eten en drinken en ontbrak het ons aan niets. Ook voor een gewoon dagje uit is dit natuurlijk een perfecte stek. Het personeel was heel vriendelijk en dacht goed met ons mee. Het was een topdag vol nieuwe herinneringen.

 

Meer familieuitjes:

• Met korting naar Safaripark Beekse Bergen? VakantieVeilingen!
• Kindvriendelijk overnachten vlakbij de Efteling in het GuestHouse Hotel
• Landgoeddag in Haarzuilens; één groot plezier
• Alle dinofans verzamelen! Jurassic Kingdom komt naar Nederland••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond