Home » Linnaeushof; een park geschikt voor kleine en grotere kinderen!

Linnaeushof; een park geschikt voor kleine en grotere kinderen!

Het is paasweekend en dat betekent dat het bijna meivakantie is. Een week, sommige scholen zelfs 2, vol plezier en lol met vriendjes uit de buurt. Veel buiten spelen en leuke uitjes met het gezin. Een attractiepark bezoeken staat bij velen hoog op het lijstje gok ik zo. Het is er ook de ideale tijd voor. Het seizoen is net van start dus de parken zijn weer open, de zon maakt meer uurtjes en het is natuurlijk vakantie. Welk attractiepark je bezoekt zal afhangen van de leeftijd van je kind(eren). Een park geschikt voor kleine en grotere kinderen is voor ons (en velen met ons) het ideaal als er sprake is van kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Hoewel een uitdaging, is het zeker niet onmogelijk.
 

 
Lees ook: De Efteling; een dag vol clichés

Europa’s grootste speeltuin

 
Wij waren door Linnaeushof uitgenodigd om een dagje te komen spelen. Ik was er nog nooit geweest en ben meteen even de website opgedoken. Linnaeushof blijkt een heel groot speeltuin te zijn, met 350 speeltoestellen Europa’s grootste zelfs. Het mooiste was dat ook onze dreumes zich hier prima zou kunnen vermaken.
 

Wandelbos

 
Op een zonnige zaterdag togen we daarom richting Bennebroek. Bij aankomst bleek het park nabij een groot wandelbos, landgoed de Overplaats, te liggen. Om bij de ingang te komen moesten we er zelfs een klein stukje doorheen lopen. Bijzonder!
 

 

 

Linnaeushof; een park geschikt voor kleine en grotere kinderen

 
En verrassend. Letterlijk een leuke binnenkomer. Bij het betreden van het park was ik verrast. Weliswaar een grote, maar het is echt een speeltuin. Met kleine en grotere toestellen. Al gauw werd het treintje, Linnaeushof Expres, gespot en een eerste ritje gemaakt. Omdat we hier erg benieuwd naar waren, gingen we als eerste naar de Peuter en Kleuter speeltuin met de dreumesland.
 

 

 

Met de hand

 
Die is zeer compleet en afwisselend te noemen. Van draaimolens, schommels, glijbanen tot een heel verkeersdorp inclusief politiebureau en een Mc Snack genaamd Bennies Burgers. Het luchtkussenkasteel was zichtbaar populair. Af en toe moeten de papa’s en de mama’s de armen uit de mouwen steken om de toestellen te bedienen. Dit gaat dus inderdaad handmatig, want ja… het is een speeltuin. Er wordt nog echt gespeeld en uitgeleefd. Al keek de kleinste man liever toe hoe de andere kindjes plezier hadden dan dat hij zich van een glijbaan stortte. Een karakterdingetje vermoed ik.
 

 

 

 

 

 
Lees ook: De Wobbel en nog 5 andere balansborden
 

Teveel om op te noemen

 
Na een hapje eten, die mij een beetje tegenviel, werd uiteraard ook de rest van het park verkend. Het was teveel om alles te doen, teveel om op te noemen zelfs.
 

Buiten spelen

 
Wat er voor ons uitsprong waren de kartautootjes die een behoorlijke snelheid konden halen. Bas was er niet weg te slaan. De trampolines die erg in trek waren bij de oudste. De waterfietsen waarmee je een stukje kon varen en de trapautootjes waarmee je hoog in de lucht een stukje over het park kon “fietsen”; helemaal à la Flintstones.

Het 11 meter hoge Piratennest met zijn touwbruggen was zo te zien een populaire attractie onder de echte waaghalzen. Uiteraard werd er ook behoorlijk veel van de super glijbaan afgesjeesd door de iets oudere bezoekertjes. Deze kunnen zich trouwens ook uitleven in de Speelsportiefhoek met een klimwand, skaterail en een twintig meter lange hindernisbaan. Al vermaakten de ouderen met jonge geesten zich ook; we hebben hard gelachen om Benjamin die een poging waagde op de hobbelfietsen.
 

Binnenspeeltuin

 
Binnen was er ook het nodige aan vermaak. Automaten, een luchtskelter, mini cars, lachspiegels en zelfs een minitheater. Omdat het mooi weer was, hebben we behalve de lachspiegels binnen gelaten voor wat het was. Maar niet voordat vader en dochter nog hun zenuwen testten met de bekende bibberspiraal. Jeugdsentiment!
 

 

 

 

 
Het was een leuke dag vol vermaak daar in Bennebroek. Daarom met recht een mooie tip voor de mei of zomervakatie.

Leuk! De entreeprijzen vind ik zeer schappelijk.

Leuker! Bij nog mooier weer kun je straks in waterspeeltuin Oase terecht.

Leukst! Dat duurt echt niet heel lang meer!
 
 
 

Wat doe jij het liefst met de kinderen in de meivakantie?

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Ziet er heel leuk uit daar! Voor ons wel een beetje ver weg om er een daguitstap van te maken. Maar zeker iets om te onthouden voor mochten we daar ooit in de buurt logeren.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond